1 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. ο αναδασμός του αγροκτήματος Δοξάτου

Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, παρόντος του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Μιχαήλ Μουρβετίδη, συνυπέγραψε με τον ανάδοχο κ. Σαββίδη Κυριάκο το συμφωνητικό εκπόνησης μελέτης για τον αναδασμό του αγροκτήματος Δοξάτου.

Ο κ. Τοψίδης εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το πρώτο έργο που υπέγραψε με την ιδιότητα του Περιφερειάρχη λύνει ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλάνιζε τον αγροτικό πληθυσμό του Δήμου Δοξάτου, καθώς το ζήτημα εκκρεμούσε από το 2007. Ο κ. Περιφερειάρχης τόνισε πως έργα όπως ο αναδασμός έχουν ανταποδοτικό αποτέλεσμα και δημιουργούν οικονομίες κλίμακας και δεσμεύτηκε πως οι υπηρεσίες της Περιφέρειας θα συνδράμουν ώστε να ολοκληρωθούν απρόσκοπτα οι εργασίες. Επίσης πρόσθεσε πως εφόσον τηρηθεί πιστά το χρονοδιάγραμμα των δύο ετών θα δρομολογηθούν και άλλοι αναδασμοί.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Μιχαήλ Μουρβετίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του και ανέφερε πως η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και ειδικότερα για το Δοξάτο.

Υπογράμμισε το γεγονός ότι η νέα Περιφερειακή Αρχή είναι αποφασισμένη να δώσει λύσεις στα χρόνια προβλήματα που εκκρεμούν.

Ο ανάδοχος της μελέτης και Πρόεδρος της εταιρίας ΓεωΑνάλυση Α.Ε. κ. Σαββίδης αναφέρθηκε στην εμπειρία και στην τεχνογνωσία της εταιρίας καθώς και στη μεγάλη γνώση του αγροκτήματος Δοξάτου καθώς και την αισιοδοξία του για την έγκαιρη παράδοση των αγροτεμαχίων στους καλλιεργητές.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την πρόσφατη συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό κ. Αυγενάκη σχετικά με τις κινητοποιήσεις των αγροτών, ο κ. Τοψίδης είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στη σπουδαιότητα του πρωτογενούς τομέα για την Περιφέρειά μας και στον γόνιμο διάλογο με τους εκπροσώπους των αγροτών. Εξέφρασε την συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματά τους, με σεβασμό στη δημοκρατία.

Σε επισήμανση δημοσιογράφου για το ζήτημα που προέκυψε με τα Φωτοβολταϊκά Πάρκα ο κ. Τοψίδης ενημέρωσε για την πρόσφατη εξέλιξη της επιστροφής του φακέλου του έργου που αφορά τη δημιουργία Φωτοβολταϊκού Πάρκου στη Λεκάνη Καβάλας, όπως το ζήτησε με απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση προκειμένου να προσκομιστούν πρόσθετα στοιχεία και τόνισε ότι η θέση της Περιφερειακής Διοίκησης στο θέμα θα είναι αρνητική και πως η συζήτηση για το έργο θα γίνει εξαρχής σε μηδενική βάση. Αναφορικά με ανάλογο ζήτημα στην περιοχή της Αδριανής ξεκαθάρισε ότι οι γνωματεύσεις της Περιφέρειας θα βασίζονται στη διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, στο πλαίσιο της νομιμότητας.

Ερωτηθείς για το θέμα του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ να επιλύσει τα ζητήματα αυθαιρέτων κτισμάτων που εκκρεμούν επί σειρά ετών. Αναφέρθηκε επίσης στην κατάθεση προγράμματος στο Υπουργείο Τουρισμού με το οποίο διεκδικούνται δέκα εκατομμύρια ευρώ για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση κινητού και ακίνητου εξοπλισμού. Χαρακτήρισε το Χιονοδρομικό Κέντρου Φαλακρού ως ναυαρχίδα του τουρισμού της Περιφέρειάς και το έθεσε ως απόλυτη προτεραιότητα με στόχο να λειτουργήσει την επόμενη χειμερινή περίοδο.

Γενικότερα, για το θέμα της τουριστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας, υπογράμμισε την σπουδαιότητα του οδικού τουρισμού από τα βαλκάνια και την αναγκαιότητα της συμμετοχής σε τουριστικές εκθέσεις σε χώρες όπως Ρουμανία, Βουλγαρία και Σερβία.

Τέλος, ο κ. Τοψίδης ανακοίνωσε ότι θα έχει αύριο συνάντηση στην έδρα της Περιφέρειας με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη στην οποία, μεταξύ άλλων, θα συζητηθεί και το θέμα του στρατοπέδου Ανδρικάκη.

Related posts

Δημιουργικό εργαστήρι για ενήλικες στο Μουσείο Μετάξης

admin

Ελληνική Αστυνομία: 350 θέσεις εργασίας – Δείτε δικαιολογητικά και προθεσμία

admin

Περισσότερα από 67 κιλά κάνναβης κατασχέθηκαν στον Έβρο

editor
01/05/2024 7:28