1 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Σχεδόν δύο χρόνια μετά, χωρίς τη συμμετοχή πολιτών και φορέων και με αναντιστοιχία λόγων και πράξεων έγινε ο απολογισμός του 2022

Με καθυστέρηση δύο χρόνων, χωρίς την ενημέρωση και τη συμμετοχή πολιτών και φορέων, η σημερινή Δημοτική Αρχή αποφάσισε, έστω και ετεροχρονισμένα, να παρουσιάσει τον απολογισμό των πεπραγμένων της για το 2022.

Θα υπερβούμε την ξεκάθαρη προχειρότητα και επιπολαιότητα που αναδεικνύει η χρονική καθυστέρηση και θα εστιάσουμε στην ουσία του απολογισμού που αποδεικνύει, δυστυχώς, την ανακολουθία λόγων και πράξεων.

Συγκεκριμένα:

 

§  Για τα Ιαματικά Λουτρά Τραϊανούπολης, τον Φεβρουάριο του 2022 η δημοτική αρχή ανακοίνωνε δημόσια ότι σε λίγες εβδομάδες ξεκινά η λειτουργία τους και μέχρι και σήμερα είναι κλειστά.

§  Για την κυκλοφοριακή συμφόρηση στην πόλη που διαρκώς χειροτερεύει με κακοτεχνίες έργων, αβάσιμες παρεμβάσεις και μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ένα απέραντο εργοτάξιο.

§  Για τα αμέτρητα ζώα που ζούνε στους δρόμους και το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Αλεξανδρούπολης που υπολειτουργεί με σοβαρές ελλείψεις.

§  Για το πάρτι των απευθείας αναθέσεων.

§  Το 2019 δήλωναν στο προεκλογικό πρόγραμμα τους «Η φράση ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ δεν περιλαμβάνεται στο λεξιλόγιο της παράταξης μας» και το 2022 μιλούσαμε ήδη για απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ  στο Δήμο Αλεξανδρούπολης.

§  Για την ανυπαρξία έργου στην διεκδίκηση ανταποδοτικών και αντισταθμιστικών οφελών σχετικά με τις μεγάλες επενδύσεις που υλοποιούνται στα όρια του δήμου μας.

§  Για την κατάσταση στη συνοικία Άβαντος, όπου υποσχόταν δίκτυα αποχέτευσης και ύδρευσης και ρυμοτομία και σήμερα επικρατεί εγκατάλειψη και εικόνες ντροπής.

§  Για την προσβασιμότητα και την υποστήριξη των ατόμων με αναπηρίες.

§  Το 2022 ανακοίνωσαν την ίδρυση ΚΔΑΠμεΑ, που μέχρι σήμερα δεν το είδαμε αλλά ούτε και έγινε καμία δράση που να αφορά στο πολυδιαφημισμένο μνημόνιο συνεργασίας με την Εθνική Συνομοσπονδία ατόμων με αναπηρίες.

§  Για τον πολιτισμό και την υποστήριξη της περιφέρειας του δήμου.

§  Το 2022 υποσχόταν τη Δημιουργία Αγροτικού Μουσείου στην Δημοτική Ενότητα Φερών που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

§  Για την ψηφιακή αναβάθμιση του δήμου.

§  Το 2022 διαφήμιζαν την συνεργασία του Δήμου με την Cisco, αλλά δεν γνωρίζει κανείς τι έγινε έκτοτε.

§  Για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Ποια προγράμματα που αφορούν στις καλλιέργειες και τον αγροκτηνοτροφικό τομέα υλοποιήθηκαν και τι απέγινε η περίφημη συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή στη Θεσσαλονίκη;

§  Το 2019 υπερθεμάτιζαν ως προς τη δημιουργία μιας σκεπαστής Κεντρικής Δημοτικής Αγοράς η οποία έμεινε και αυτή ως άλλη μια ανεκπλήρωτη υπόσχεση.

§  Για την ενέργεια. Με υποσχέσεις για έργα τηλεθέρμανσης και εκμετάλλευσης των γεωθερμικών πεδίων σε συνδυασμό με εφαρμογές αστικής γεωθερμίας, αλλά και με μεγάλα λόγια για γεωργικές εκμεταλλεύσεις θερμοκηπιακού τύπου που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ.

§  Για την καθαριότητα. Η Αλεξανδρούπολη είναι μια βρώμικη πόλη και στους οικισμούς η κατάσταση είναι χειρότερη.

Η εικόνα αυτή δεν αξίζει ούτε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ούτε ακόμη περισσότερο στους πολίτες και την τοπική μας κοινωνία.

Η παράταξη «ΑΡΧΗ για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης», με ευθύνη, σοβαρότητα και συνέπεια δεσμεύεται ότι θα προτείνει συγκεκριμένες δράσεις και πολιτικές που θα συμβάλλουν στην ουσιαστική παραγωγή έργου.

Με το βλέμμα στις επόμενες γενιές και με απόλυτη συναίσθηση του καθήκοντος και της αποστολής που μας ανέθεσαν οι συμπολίτες μας στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Related posts

Ερντογάν: «Αχαριστία» η επίρριψη ευθυνών στην Τουρκία για την προσφυγική κρίση

editor

Υπογραφή σύμβασης παροχής υπηρεσιών συμβούλου στο Δήμο Ορεστιάδας

editor

Δήμος Σουφλίου: Παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών στο Διαδημοτικό Οδικό Δίκτυο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

editor
01/05/2024 22:39