27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Θα διαθέσουμε πάνω από 2,1 δισ. ευρώ για υποδομές στην πολιτική προστασία

Στην τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης δυο πυροσβεστικών πλοίων στο Πυροσβεστικό Σώμα παρευρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη.

«Με χαρά και με συγκίνηση παρευρίσκομαι σήμερα σε αυτή την σεμνή τελετή ονοματοδοσίας των δυο νέων υπερσύγχρονων σκαφών του Πυροσβεστικού Σώματος. Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Κλιματικής Κρίσης μίλησε για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική πολιτεία να εκσυγχρονίσει δραστικά όλες τις υποδομές της πολιτικής προστασίας. Πράγματι, η κλιματική κρίση με την οποία όχι μόνο εμείς αλλά όλος ο πλανήτης βρίσκεται αντιμέτωπος καθιστά αυτή την επένδυση στην πολιτική προστασία μονόδρομο», επισήμανε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και στην συνέχεια εξέφρασε την ικανοποίησή του «για το γεγονός ότι το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ σχεδιάζεται και υλοποιείται με πολύ γρήγορους ρυθμούς».

«Θέλω να θυμίσω ότι θα διαθέσουμε παραπάνω από 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ για υποδομές που σχετίζονται με την πολιτική προστασία», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ενώ υπογράμμισε ότι «τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς τις γυναίκες και τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος».

Τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχτηκε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ανέφερε ότι τα δύο νεότευκτα πλοία ενισχύουν σημαντικά τη δυναμική του Πυροσβεστικού Σώματος στις εξαιρετικά μεγάλου βαθμού δυσκολίας επιχειρήσεις πυρόσβεσης στη θάλασσα. «Πλέον ο στόλος του Σώματος ανέρχεται σε 12 πυροσβεστικά πλοία, στα οποία θα προστεθούν και άλλα μέσω του ΑΙΓΙΣ», είπε.

Related posts

Ν. Κεραμέως: Δημιουργείται ένας σύγχρονος θεσμός Μουφτείας στη Θράκη, με νομοθετική ρύθμιση εθνικής συνεννόησης

editor

Απειλές Ερντογάν: Ο πύραυλος Tayfun εκτοξεύτηκε και μπήκε αμέσως στην ατζέντα της Ελλάδας – Θα έχει συνέχεια

editor

Στην Αλεξανδρούπολη για τα εγκαίνια του τερματικού σταθμού LNG ο Σαρλ Μισέλ

editor
27/04/2024 23:05