30 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Απόψεις Κοινωνία

Πάταξον μεν, άκουσον δε…

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Today Press

του Ανέστη Γερονικολάκη

Τις προηγούμενες μέρες κυριάρχησε το θέμα με τον «Άλλο Άνθρωπο» και ο έλεγχος που πραγματοποιείται τόσο στον ιδρυτή του, Κώστα Πολυχρονόπουλο, όσο και σε αλλά άτομα, όλοι ιδιώτες. Πολλοί ήταν αυτοί που είπαν αμάσητα «ο απατεώνας» και πολλοί περισσότεροι αυτοί που είπαν πως είναι στημένο το θέμα.

Οι θεωρίες συνομωσίας πάλι πήραν φωτιά, ότι οι εκάστοτε κυβερνώντες ψάχνουν πάντα ένα θύμα για να στρέψουν αλλού το βλέμμα της κοινωνίας και ανενόχλητοι να ψηφίζουν νομοσχέδια σε βάρος των πολιτών.

Να δούμε με βάση τη λογική και χωρίς καμία διάθεση κριτικής τα δεδομένα.

Πρόκειται για μια περίπτωση φιλανθρωπικής δράσης, που αναγνωρισμένα μοίρασε πολλές μερίδες φαγητού και βοήθησε κόσμο. Μια ακόμη κίνηση που κάλυψε ένα μέρος του κενού της κοινωνικής πρόνοιας. Μέχρι εδώ, όλα δεκτά.

Ο ίδιος ο Πολυχρονόπουλος κατά δήλωσή του την εβδομάδα αυτή, υποστήριξε πως τα τελευταία 1-2 χρόνια έχουν μπει σε κάποιους λογαριασμούς περίπου 1,6 εκατομμύρια, αποδεδειγμένα από εισφορές του κόσμου στην κοινωνική κουζίνα.

Μιλάμε, όμως, για ένα ή δυο φυσικά πρόσωπα -μπορεί και τρία-, τα οποία στους προσωπικούς τους λογαριασμούς εμφανίζουν αυτή τη στιγμή κάποια θηριώδη χρηματικά ποσά.

Κάνεις μέχρι στιγμής δεν έχει αποδώσει καμιά κατηγορία, τουλάχιστον επίσημα, στον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας, ή κάποιον άλλον. Όμως, η προσπάθεια αυτή που ξεκίνησε με κάθε καλή διάθεση, από ένα σημείο και μετά, ξέφυγε! Το κράτο ως όφειλ προχώρησε σε έλεγχο για να κάνει τις απαραίτητες διασταυρώσεις και επίσης να διαπιστώσει την προέλευση των χρηματικών ποσών.

Να σημειώσουμε πως τα χρήματα αυτά είναι αφορολόγητα και κανείς μέχρι τώρα δεν γνωρίζει από που προήλθαν σε ιδιωτικούς και όχι εταιρικούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

Πριν, λοιπόν, ξεκινήσει μια θεωρία περί αποπροσανατολισμού της κοινωνίας, καλό είναι να υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού και η σταθερά πως η χώρα έχει νόμους και όλοι πρέπει να ελέγχονται.

Δεν χρειάζεται να βγαίνει κανείς στα κάγκελα και να πιάνεται από μια λέξη. Ούτε να αφορίζει και να τσουβαλιάζει όλους αυτούς που ασκούν κοινωνική δράση. Ψυχραιμία …και οι ελεγκτικές αρχές ξέρουν πολύ καλά την δουλειά τους.

Related posts

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο στον νότιο Έβρο

editor

Συνελήφθησαν 4 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

admin

Τυχερό: Σε νέα χέρια για τα επόμενα 15 χρόνια ο ξενώνας Θράσσα

editor
30/04/2024 12:37