27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κόσμος Πολιτική

Ο Ερντογάν υπέγραψε το πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέγραψε το πρωτόκολλο προσχώρησης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, μετά την επικύρωση του σχετικού νομοσχεδίου από την Εθνοσυνέλευση, το βράδυ της περασμένης Τρίτης.

«Σημαντικό ορόσημο» στην πορεία ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ η υπογραφή του πρωτοκόλλου από τον Ερντογάν, σχολιάζει ο σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον

Ο σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον χαιρέτισε χθες την υπογραφή από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν του πρωτοκόλλου προσχώρησης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

«Χαιρετίζουμε την έγκριση από την Τουρκία της επικύρωσης (του πρωτοκόλλου) για την προσχώρηση της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Με αυτήν επιτυγχάνεται ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ», έγραψε ο Κρίστερσον σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

Τουρκία: Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως έγκριση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Δημοσιεύτηκε στη τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και τέθηκε σε ισχύ ο νόμος για την έγκριση της κύρωσης του πρωτοκόλλου προσχώρησης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Related posts

Συνεργασία Στ. Κελέτση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για το πρόβλημα της λαθροδιακίνησης

editor

Κυρ. Μητσοτάκης: “Η Αλεξανδρούπολη είναι πολύτιμη πόλη για το ΝΑΤΟ και ολόκληρη την Βαλκανική και Ανατολική Ευρώπη”

editor

Σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα για ανάκληση των δηλώσεων Ερντογάν

editor
27/04/2024 14:35