27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Αλεξανδρούπολη: Παγκόσμιος Ενεργειακός Κόμβος χωρίς Αντιδημαρχία Ενέργειας & Φυσικών Πόρων

Η Αλεξανδρούπολη, ένας πόλος ύψιστης ενεργειακής σημασίας στην Ευρώπη, βρίσκεται στο επίκεντρο μιας ασυνήθιστης και ενδιαφέρουσας απόφασης του Δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη που επανεξελέγη λαμβάνοντας το 60,5 %  των ψηφοφόρων που ψήφισαν στις εκλογές του περασμένου Οκτώβρη . Θυμίζουμε ότι η αποχή άγγιξε το 60%.

Οι δημότες που δεν πήγαν να ψηφίσουν προφανώς ήθελαν να κάνουν δώρο στον επανεκλεγέντα δήμαρχο και να τον επιβραβεύσουν για τις ωραίες εκπλήξεις που συνηθίζει να κάνει στους πολίτες  και τα συνεχή ναζάκια του απέναντι σε συνεργάτες του που όπως ισχυρίζεται τους τιμωρεί αφού βαθμολογήθηκαν αρνητικά για τις επιδόσεις τους. Όλα αυτά φυσικά μέχρι να τον παρακαλέσουν για συγχώρεση και μία «δεύτερη» ευκαιρία.

Πάμε τώρα στα σοβαρά.

Παρά την αδιαμφισβήτητη πλούσια ενεργειακή υποδομή του Δήμου, με τους διάφορους ενεργειακούς αγωγούς, το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής του ομίλου Κοπελούζου, τα χερσαία και τα προγραμματιζόμενα θαλάσσια αιολικά πάρκα, τις μεγάλες ανεκμετάλλευτες δημοτικές εκτάσεις ιδανικές για πανίσχυρα φωτοβολταϊκά πάρκα, το FSRU – LNG κ.α. , ο Δήμαρχος κ. Ζαμπούκης  έκανε μια απροσδόκητη κίνηση. Αντί να δώσει έμφαση στην ενεργειακή σφαίρα επέλεξε να μην ορίσει έμμισθο Αντιδήμαρχο ενέργειας και φυσικών πόρων. Προς το παρόν τουλάχιστον…

Αφού ισοπέδωσε προκλητικά την πρώην Υπεραντιδήμαρχο Ελένη Ιντζεπελίδου για να της σπάσει τον τσαμπουκά, μη δίνοντας της κάποια Αντιδημαρχία, δημιούργησε έμμισθη Αντιδημαρχία Λαϊκών Αγορών.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Έμμισθο Αντιδήμαρχο!!!! Όχι εντεταλμένο Σύμβουλο. Χωρίς να προβλέπεται ούτε καν στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου!!!

Οι επιλογές Αντιδημάρχων, Προέδρων και εντεταλμένων συμβούλων σε έμμισθες και άμισθες θέσεις σηματοδοτούν την περίεργη λογική που διέπει τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και τις επίσης περίεργες σχέσεις με το περιβάλλον του, όποιο και αν είναι αυτό (στενοί συνεργάτες έως βουλευτές και πολιτευτές). Προς το παρόν η απαξιωτική και υποβαθμισμένη ανάθεση καθηκόντων στον πρώην πρωτοκλασάτο Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας κλπ φαίνεται ότι πέτυχε τον στόχο της.   Ο Θοδωρής Βουρδόλης κατέβασε τα ήδη σπασμένα φτερά του, περιορίστηκε στην σιωπή του και συμβιβάστηκε με το “απ΄τα ψηλά στα χαμηλά και απ΄τα πολλά στα λίγα”. Οι προσδοκίες για το ΜΕΛΛΟΝ υπερίσχυσαν…

Για την Ελένη Ιντζεπελίδου κρατάμε πολλές επιφυλάξεις και είμαστε περίεργοι να δούμε την εξέλιξη. Αν επιμείνει ο Δήμαρχος να την διατηρεί εκτός Δημοτικής αρχής θα τρωθεί ανεπανόρθωτα η αυτοδιοικητική προσωπικότητα και το προφίλ της κ. Ιντζεπελίδου με την άκρως θυελλώδη πορεία της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στο παρελθόν μάλιστα κάποιος αυτοδιοικητικός άρχοντας την είχε χαρακτηρίσει ως «καρκίνωμα» της παράταξης του. Τώρα ο άνθρωπος τον οποίο στήριξε δυναμικά τόσο το 2019 όσο και το 2023 την τοποθετεί στην ομάδα των βαριδίων που του χαλούν τα σχέδια. Δύσκολα θα αντέξει η Ελένη και οι φίλοι ψηφοφόροι της τέτοια αναξιοπρεπή απαξίωση. Θα τολμήσουμε να προφητέψουμε ότι σύντομα θα πάρει αυτό που θέλει, έστω και χωρίς μισθό, γιατί αλλιώς θα βγουν νύχια με απρόβλεπτες συνέπειες. Πάντως οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί αμφοτέρων σε δημόσιους χώρους δίνουν και παίρνουν. Μάλιστα κάποιοι είναι και ξεκαρδιστικοί!

Ωστόσο, δεν δεχόμαστε τα κουτσομπολιά που λένε ότι ο Δήμαρχος  για να εξοφλήσει ένα προεκλογικό γραμμάτιο δημιουργεί μία Αντιδημαρχία. Αυτό είναι κακοήθεια. Είναι γνωστή η ευαισθησία του Δημάρχου για την συμπαθή επαγγελματική τάξη των παραγωγών και των εμπόρων των λαϊκών αγορών. Μια ζωή έσκυβε και αφουγκραζόταν με ενδιαφέρον τα προβλήματα τους. Τώρα απλά το αποδεικνύει έμπρακτα…

Related posts

Η Πεντηκοστή στο Κάστρο του Διδυμοτείχου

editor

Αλεξανδρούπολη: Ο αστυνομικός σκύλος… μύρισε τα ναρκωτικά σπίτι του και τον συνέλαβαν

editor

Συνελήφθη 22χρονος ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

admin
27/04/2024 9:52