2 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Παράταξη ΑΡΧΗ: Αναμένουμε απαντήσεις εκ μέρους της ΤΙΕΔΑ Α.Ε. για όσα ισχυρίζεται η κ. Τσαμπά σε ότι αφορά την εκδήλωση

Ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΡΧΗ, επιθυμώ να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την άμεση ανταπόκριση της διοίκησης της ΤΙΕΔΑ Α.Ε. στην επιστολή μας σχετικά με την απευθείας ανάθεση μιας συναυλίας που δεν πραγματοποιήθηκε, αλλά πληρώθηκε.

Η ανταπόκριση της ΤΙΕΔΑ Α.Ε. καταδεικνύει την αναγκαία ευαισθησία απέναντι σε ζητήματα διαφάνειας και λογοδοσίας. Ωστόσο, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την ουσία της υπόθεσης, η οποία μας επιτρέπει να χαρακτηρίσουμε, επιεικώς, ως μη ορθή την διαχείριση του θέματος, καθώς η απευθείας ανάθεση και η εν μέρει πληρωμή για μια μη πραγματοποιηθείσα εκδήλωση, αποτελούν πρακτικές που πρέπει να αναθεωρηθούν.

Κατόπιν της δημοσιοποίησης του θέματος, προκύπτουν ερωτήματα για την εν γένει διαχείριση της εν λόγω συναυλίας από την ΤΙΕΔΑ Α.Ε., καθώς η ίδια η αγαπητή καλλιτέχνιδα Γωγώ Τσαμπά, με την ευαισθησία που την διακρίνει, δημοσίευσε στα κοινωνικά δίκτυα πως με δική της πρωτοβουλία ματαιώθηκε η παρουσία της στην εκδήλωση, λόγω του σεβασμού της απέναντι στους πληγέντες συμπολίτες μας από τις φωτιές και τις πλημμύρες. Επιπλέον, ανέφερε πως δεν έχει υπογράψει κανένα συμφωνητικό και πως δεν εισέπραξε ούτε ένα ευρώ ως προκαταβολή!

Είναι αυτονόητο πως αναμένουμε απαντήσεις εκ μέρους της ΤΙΕΔΑ Α.Ε. για όσα ισχυρίζεται η κ. Τσαμπά σε ότι αφορά την εκδήλωση.

Εκτός αυτού όμως, λογικά γεννάται η απορία, γιατί η εν λόγω συναυλία, εφόσον πληρώθηκε κατά το ήμισυ και οφείλουμε το υπόλοιπο, δεν πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, έστω τρεις μήνες αργότερα, αλλά χρειάστηκε να δαπανηθούν επιπλέον 33.000€ δημοτικά χρήματα για μία άλλη συναυλία, με άλλον καλλιτέχνη (STAN).

Παρακαλούμε και προτρέπουμε την διοίκηση της ΤΙΕΔΑ Α.Ε. να διασφαλίσει με κάθε τρόπο ότι παρόμοια γεγονότα δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον, αλλά και να λάβει εις το εξής κάθε απαραίτητο μέτρο που θα εγγυάται την πλήρη διαφάνεια και την ορθή διαχείριση των δημοσίων πόρων.

Αποτελεί καθήκον όλων μας ως δημόσιοι λειτουργοί να προασπίζουμε το δημόσιο συμφέρον και να διασφαλίζουμε την ακεραιότητα σε κάθε δημοτική ενέργεια, για το καλό όλων των πολιτών του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Σταύρος Σταυράκογλου

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΡΧΗ

Δείτε την απάντηση του προέδρου του Δ.Σ της ΤΙΕΔΑ Αναστάσιου Σεραφειμίδη:

ΤΣΑΜΠΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ_signed

Related posts

Θανατηφόρο τροχαίο με ένα νεκρό και έναν τραυματία στον κάθετο άξονα του Έβρου

editor

Επιστολή απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου στον Υπουργό Υποδομών για τη σιδηροδρομική σύνδεση του νομού

editor

Έβρος: Άφησαν 3 χωριά μέσα στην καραντίνα χωρίς ίντερνετ και τηλεκπαίδευση

editor
02/05/2024 12:31