1 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Ο καιρός σε Μακεδονία και Θράκη

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα, που είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα στο Νομό Μαγνησίας, τις Σποράδες, την Εύβοια, τη Χαλκιδική, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, στα δυτικά γρήγορα θα σταματήσουν, ενώ από το απόγευμα στα ανατολικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας και πρόσκαιρα στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 7 με 8 μποφόρ. Στα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 4 με 6 και σταδιακά στο βόρειο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ και τοπικά έως 9 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα φτάσει στα βόρεια και κεντρικά τους 8 με 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 12 με 16 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές (εκτιμώμενο υψόμετρο 500μ). Σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα έντονες, θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια παραθαλάσσια.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Related posts

Συστηματικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας και άσκοπες μετακινήσεις

admin

Ο καιρός σε Μακεδονία και Θράκη

editor

Το λειτουργικό πρόγραμμα από την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης για την Πρωτοχρονιά

editor
01/05/2024 17:12