27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

ΤΟ ΣΟΥΦΛΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΟΔΟ ….ΚΙ ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ!

Η κοινωνία του Σουφλίου και ο Δήμος Σουφλίου, με την άψογη, εμπνευσμένη και ελκυστική πρωτοβουλία τους να θεσμοθετήσουν σταθερά και εξελικτικά την παραγωγή «ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ….» απέδειξαν ότι όλα κατακτώνται αν υπάρχει σχέδιο, όραμα, θέληση και θυσιαστική προσωπική και συλλογική προσφορά.

Το Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο «Σαν Παραμύθι…», λειτούργησε για 4η χρονιά, και αναδείχθηκε σε σταθμό για τα Χριστουγεννιάτικα δρώμενα πανελληνίως και δικαίως η δημοτική αρχή σχεδιάζει να διεκδικήσει τον τίτλο της «Ευρωπαϊκής πόλης των Χριστουγέννων».

Ποιο όμως είναι το μυστικό της επιτυχίας του συγκεκριμένου θεματικού πάρκου στο εμβληματικό βιομηχανικό συγκρότημα Τζίβρε, που η αγάπη των ανθρώπων της περιοχής το έχουν μετατρέψει σε χριστουγεννιάτικο χωριό?

Είναι το γεγονός ότι αυτή η πρωτοβουλία είναι καρπός της τοπικής κοινωνίας και συγκεκριμένα του «Συλλόγου Εθελοντών και Νεολαίας Σουφλίου: ΚινήΣου» ο οποίος σε συνεργασία με τους συλλόγους «Εν Λευκώ», «Θρακική εστία», «ΝοιάΖΩμαι», «Νήμα Ζωής» το ΚΑΠΗ Σουφλίου και άλλους τοπικούς συλλόγους δημιούργησε το «θαύμα» του πάρκου.

Στο εγχείρημα συμμετείχαν περισσότεροι από 120 εθελοντές, που ένωσαν τις δυνάμεις τους και με την υποστήριξη του Δήμου δημιούργησαν ένα παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο σκηνικό.

Αυτή είναι μια μέθοδος επιτυχίας η οποία διαφέρει ριζικά από την τακτική των αναθέσεων σε τραγουδιστές αμφιβόλου αξίας δεκάδων χιλιάδων Ευρώ που ακολουθεί ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, προϊόν της ατελούς και ελλειμματικής πολιτιστικής και κοινωνικής πολιτικής του.

Χωρίς ενεργό και εμπλουτισμένο Μητρώο Εθελοντών και χωρίς Συμβούλιο Νεολαίας, η φαντασία, η προσφορά, οι ιδέες και το κέφι της τοπικής κοινωνίας βρίσκονται στο περιθώριο.

Η ηγεσία του Δήμου Αλεξανδρούπολης, αφού δεν μπορεί να παράξει πρωτογενείς έξυπνες ιδέες και σχεδιασμούς, ας αντιγράψει πετυχημένα πρότυπα. Κερδισμένη θα βγει.

Related posts

Περιφερειακό Σχέδιο για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ ) Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

editor

Έβρος: Πήγαν να περάσουν τα σύνορα με κλεμμένη Porsche 200.000 ευρώ

editor

Θεσσαλονίκη: Στα «δίχτυα» της ΕΛ.ΑΣ μέλη διεθνούς κυκλώματος εισαγωγής και διακίνησης κάνναβης

editor
27/04/2024 23:49