27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

MaGBid: Πρωτοπόρες Spin-off εταιρίες διασυνδέουν την Αγορά με την έρευνα στα Πανεπιστήμια

Η 3η διοργάνωση στην Ελλάδα του «WMF STARTUP COMPETITION & CONFERENCE 2023» πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας της Cisco στη Θεσσαλονίκη, με διοργανωτή το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (www.italchamber.gr), σε συνδιοργάνωση με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (www.ebeth.gr) στο πλαίσιο του On-WeMakeFuture! Festival (Ιταλία, www.wemakefuture.it), μιας από τις μεγαλύτερες στο κόσμο εκθέσεις για την καινοτομία και τις νεοφυείς επιχειρήσεις (startup).

To Ειδικό Βραβείο (Special prize) κέρδισε η ΜagBid μια νεοφυής επιχείρηση (startup) υψηλής έντασης γνώσης σε θέματα επιχειρηματικής ευφυίας (business intelligence). H ομάδα της MagBid παρουσίασε μια πρωτοποριακή προσέγγιση στην ανάπτυξη ενός Ευφυούς δυναμικού εργαλείου αποτίμησης απόδοσης και εταιρικής αξίας ιδανικό για τη διαχείριση υποδομών (assets) και ειδικότερα μεγάλων ή/και κρίσιμων υποδομών στις μεταφορές, ενέργεια, τουρισμό και εφοδιαστική αλυσίδα. Η ΜagBid (Management, Governance, Business Intelligence and Dudiligence in Asset & Infrastructure Development) αποτελεί μια νέα spin off δραστηριότητα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.), που βρίσκεται υπό δημιουργία και προσδοκά να εκτεθεί στην αγορά στις αρχές του 2024, ενώ επιστημονικά και τεχνοκρατικά υποστηρίζεται από το ερευνητικό εργαστήριο MaGBISE (Διοίκηση, Διακυβέρνηση, Επιχειρηματική Ευφυΐα, Εταιρική Στρατηγική και Ηθική, Εταιριών Διαχείρισης Υποδομών, Δικτυών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας) του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών – Δ.Π.Θ.

Η τεχνολογική εφαρμογή της MagBid προβάλει ένα προηγμένο Ευφυές Σύστημα Υποστήριξης Αποφάσεων και Επιχειρηματικότητας (Ε-DSS) προσφέροντας ένα συνδυασμό διαχείρισης δεδομένων για την υποστήριξη αποφάσεων (on demand decisions), αποτίμησης της εταιρικής απόδοσης, αξιολόγησης των επιπτώσεων στην αλυσίδα αξίας και αποτίμησης της εμπορικής αξίας σε επιχειρήσεις διαχείρισης και λειτουργίας μεγάλων υποδομών και δικτύων διανομής. Περιλαμβάνει προσαρμοσμένες υπηρεσίες όπως αποτίμηση απόδοσης επιχειρηματικών διαδικασιών στην αλυσίδα αξίας (Value chain), Έξυπνα εργαλεία και εφαρμογές διαχείρισης έργων (AI in Management), εργαλεία και τεχνολογίες έξυπνης εποπτείας (Internet of Things in Management), Βuilding Information Modelling (ΒΙΜ), αποτίμησης εμπορικής αξίας (Due diligence), αξιολόγηση επιχειρηματικού κινδύνου καθώς και θεμάτων εταιρικής διακυβέρνησης και αειφόρου ανάπτυξης. Αποτελεί ένα δυναμικό εργαλείο για την υποστήριξη, έλεγχο και αξιολόγηση επιχειρηματικών και στρατηγικών σχεδίων, ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις στους τομείς των μεταφορών, ενέργειας, τουρισμού, υποδομών υγείας, πολιτισμού και εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η απονομή του ειδικού βραβείου στην MagBid αναγνωρίζει και τονίζει τη σημαντικότητα της ακαδημαϊκής επιχειρηματικότητας (spin-off) σε συνδυασμό με τη δυναμική μιας ομάδας που αποτελείται κατά πλειοψηφία από γυναίκες στον τομέα των STEM. Το βραβείο ανέδειξε την ενδυνάμωση και την ισχυρή επιρροή της γυναικείας επιχειρηματικότητας και ενδυνάμωσης στο πλέγμα έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης (R&D) που παράγει καινοτομία, οικοδόμησης ικανοτήτων και δεξιοτήτων, επιχειρηματικότητας εντάσεως γνώσης, και προώθησης της καινοτομίας, της δημιουργικότητας και της τεχνολογικής αριστείας.

 

Related posts

Συλλήψεις 7 διακινητών με 21 άτομα σε Έβρο, Ροδόπη και Δράμα

editor

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ορεστιάδας κλείνει τα καταστήματα για να στηρίξει τον αγώνα για το ΚΥΤ Φυλακίου

editor

Συγχαρητήρια των Αστυνομικών της Αλεξανδρούπολης στο νέο υπαρχηγό της ΕΛΑΣ Π. Συριτούδη

editor
27/04/2024 14:49