3 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Η Κομοτηνή νίκησε, η Ορεστιάδα διεκδίκησε και η Αλεξανδρούπολη πρωταγωνιστούσε στην “σιωπή των αμνών”

Ανακοινώθηκε χθες ότι ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ 2024 αναδείχθηκε ύστερα από διαγωνιστική διαδικασία ο Δήμος Κομοτηνής.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Ακρόπολης από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και την Γενική Γραμματεία Στεγαστικής και Δημογραφικής Πολιτικής και στη διάρκεια της η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, δήλωσε ότι «αυτές οι πρωτοβουλίες αποτελούν ψηφίδες της συντονισμένης μας προσπάθειας για ενδυνάμωση και υποστήριξη της νεολαίας μας. Θέλουμε οι νέοι να μας εμπιστευτούν και κυρίως να εμπιστευτούν τον ίδιο τους τον εαυτό αλλά και τις ευκαιρίες που έχει να τους προσφέρει η χώρα μας, ώστε να καταφέρουν ό,τι ακριβώς ονειρεύονται».

Η Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2024 είναι μία νέα πρωτοβουλία θεσμοθέτησης τιμητικού τίτλου που απονέμεται σε ένα δήμο της χώρας, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας. Στοχεύει στη δημιουργία πόλεων φιλικών και εναρμονισμένων με τις ανάγκες των νέων, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι η νεολαία θα συμμετέχει σε συζητήσεις και δράσεις που αφορούν το περιβάλλον, τη κοινωνική ένταξη και συνοχή, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την εκπαίδευση, την εργασία, την αστική ανάπτυξη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ψυχική υγεία, την αποτελεσματικότερη διακυβέρνηση και διαφάνεια.

Οι δήμοι που προκρίθηκαν και συμμετείχαν στη συζήτηση ήταν ο δήμοι Θέρμης, Λαρισαίων, Νεάπολης-Συκεών, Ορεστιάδας και Κομοτηνής.

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ απείχε από την διεκδίκηση όχι γιατί δεν είχε τις προϋποθέσεις η γιατί δεν υπέβαλε πρόταση συμμετοχής, αλλά γιατί δεν θεσμοθέτησε και δεν λειτουργεί Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας.

Ένα τεράστιο θεσμικό κενό, σε ένα κρίσιμο τομέα, που δεν απασχολεί την ηγεσία του Δήμου.

Ίσως τώρα αντιληφθεί τη σημασία του Δ.Σ.Ν. και προχωρήσει στην ίδρυση του.

Related posts

Διδυμότειχο: Πέντε νέα τμήματα από το Κ.Δ.Β.Μ.

editor

Παράταση τέσσερις εβδομάδες για τον διαγωνισμό για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

editor

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Υποχρέωση των ιδιοκτητών ο καθαρισμός οικοπέδων από ξερά χόρτα

editor
03/05/2024 2:10