28 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Τη Δευτέρα η ειδική εκδήλωση για την ανασυγκρότηση του Έβρου

Η Ανασυγκρότηση του  Έβρου αποτελεί θέμα ειδικής εκδήλωσης που διοργανώνει με πρωτοβουλία της η Περιφέρεια ΑΜΘ  με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2022- και 2023.

Στην εκδήλωση βασικοί ομιλητές θα είναι ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και Πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής για την κατάρτιση Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τον Έβρο Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Βουλευτής του νομού Σταύρος Κελέτσης, ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και Μέλος της Ειδικής Επιτροπής  Φώτιος Μάρης, καθώς και ο Πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» Σταύρος Μπένος, μέλος επίσης  της Ειδικής Επιτροπής  και επικεφαλής της επιτροπής ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας.

Πρόκειται επίσης και  για ένα κάλεσμα προς τους εκπροσώπους φορέων του αγροτικού, τουριστικού, μεταποιητικού τομέα και στις προτάσεις  που θα καταθέσουν, οι οποίες θα ληφθούν σοβαρά υπόψη από την Ειδική Επιτροπή η οποία και θα έχει τον τελικό σχεδιασμό για την ανασυγκρότηση της περιοχής.

«Το σημαντικότερο είναι η αυριανή μέρα , τόνισε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Αντιπεριφερειάχης Βασίλης Δελησταμάτης. Να μην ξαναγίνει αυτό και να δούμε μέσα από αυτό την αναγέννηση του τόπου.»

Απαντώντας σχετικά , τόνισε ότι πέρα από το γεγονός της εκπροσώπησης η μη  του Έβρου στην Επιτροπή, το σημαντικό είναι η συνεργασία των τοπικών φορέων με την Επιτροπή ώστε να μπορέσει να προχωρήσει στο εγχείρημα, διότι χωρίς αυτούς δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα. Ως εκ τούτου η εκπροσώπηση του νομού δεν  θα έδινε κάτι λιγότερο ή περισσότερο .

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί στο Νομαρχείο Έβρου.

Πηγή: ΕΡΤ

Related posts

Κορονοϊός: Κατέληξε 54χρονος – 9 νέες εισαγωγές στο ΠΓΝΑ

editor

Ξάνθη: Ο Εσταυρωμένος του Φώτη Κόντογλου, εικόνα ευλάβειας και πίστης στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου

editor

Ροδόπη: Σύλληψη αλλοδαπού διωκόμενου με Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης

editor
28/04/2024 12:15