28 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Εορτή Αγίου Νεκταρίου στην Αλεξανδρούπολη

Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου η Εκκλησία μας εόρτασε τον μεγάλο και λαοφιλή θρακιώτη Ιεράρχη, τον εκ της Σηλυβρίας Άγιο Νεκτάριο, επίσκοπο Πενταπόλεως και στην Μητρόπολή μας πανηγύρισαν οι ομώνυμες ενορίες της Αλεξανδρουπόλεως και του Τυχερού.
Το απόγευμα της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος χοροστάτησε στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ναό του Αγίου Νεκταρίου στην Αλεξανδρούπολη συγχοροστατούντος του Μητροπολίτου μας. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδος εκτίθεται σε προσκύνηση η σεβασμία εικόνα της Παναγίας της Φιδούσας από την Κεφαλλονιά.

Πριν το τέλος του Πανηγυρικού Εσπερινού ο Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στην θυσιαστική και καρποφόρα διακονία που είχε ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος στη Μητρόπολή μας από τη θέση του Πρωτοσυγκέλου, επί 19 έτη. Αντιφωνώντας ο Μητροπολίτης Φλωρίνης ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας και μίλησε για τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου καθώς και τις αρετές που διέκριναν την προσωπικότητά του.

Το πρωί της Πέμπτης 9 Νοεμβρίου ο Μητροπολίτης μας τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Αλεξανδρουπόλεως. Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας βράβευσε το ζεύγος Γεώργιο και Παναγιώτα Μυλωνά για την διακονία που πρόσφεραν στο ναό επί 49 έτη.

Related posts

Καβάλα: Η ηρωική συμμετοχή των ελληνικών δυνάμεων στον πόλεμο της Κορέας

editor

Και στο Σουφλί θα γίνουν γυρίσματα της νέας ταινίας του Βασίλη Τσικάρα

editor

Έβρος: Άφησαν 3 χωριά μέσα στην καραντίνα χωρίς ίντερνετ και τηλεκπαίδευση

editor
28/04/2024 17:42