27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Ανάστατοι οι γονείς στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης μετά την χθεσινή βροχόπτωση

Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο της Αλεξανδρούπολης όπως αναδείξαμε καταγράφηκε χθες ένα σοβαρό περιστατικό μετά την έντονη βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή.

Νερά πλημμύρισαν τις αίθουσες από την οροφή, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές και να πέσουν κομμάτια επιχρίσματος και τσιμέντου.

Ευτυχώς, τη στιγμή του περιστατικού τα παιδιά είχαν σχολάσει και είχαν αποχωρήσει από το κτίριο γι αυτό  και δεν καταγράφηκαν τραυματισμοί. 

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης εξέδωσε απόφαση για την αναστολή λειτουργίας του σχολείου σήμερα Παρασκευή 3 Νοεμβρίου.

H κατάσταση προκαλεί έντονη ανησυχία και δυσφορία στην τοπική κοινωνία, και ειδικότερα στους γονείς και στα μέλη των Συλλόγων Γονέων , οι οποίοι εκφράζουν την οργή τους για τις ελλείψεις στη συντήρηση των σχολικών κτιρίων.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων σύμφωνα με πληροφορίες θα καταγγείλει δημόσια  την ανευθυνότητα απαιτώντας την άμεση  λήψη μέτρων για την ασφαλή στέγαση των μαθητών.

Οι προεκλογικές ανακοινώσεις  στο FACEBOOK  του Γιάννη Ναΐτίδη για δήθεν ουσιαστικές εργασίες ανακαίνισης και επισκευής στο συγκεκριμένο σχολείο έκρυβαν το πραγματικό πρόβλημα και ευτυχώς από τύχη αποφύγαμε τα χειρότερα.

Τα γεγονότα δείχνουν πως οι επεμβάσεις στο κτίριο  έγιναν ανεύθυνα  χωρίς την απαιτούμενη μελέτη και σχεδιασμό, αφήνοντας σημαντικά προβλήματα ανεπίλυτα.

Η είδηση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που οι δημότες περιμένουν από την δημοτική αρχή να δράσει  με γρήγορο και αποφασιστικό τρόπο, ώστε να εξασφαλίσουν την ασφάλεια και την ευζωία των παιδιών, των εκπαιδευτικών και του προσωπικού που χρησιμοποιούν τις σχολικές εγκαταστάσεις.

Απόφαση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης

Ανάρτηση του του Γιάννη Ναΐτίδη

Related posts

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Η Ρωσία κατηγορεί το Αζερμπαϊτζάν για παραβίαση της εκεχειρίας

editor

12 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν σε Έβρο και Δράμα

editor

Φέρες: Τον σταμάτησαν γιατί δεν είχε δίπλωμα και διαπίστωσαν ότι ήταν λαθρομετανάστης

editor
27/04/2024 20:48