28 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Μετά τις Φλόγες έρχονται οι Πλημμύρες: Η Αλεξανδρούπολη και ο Έβρος αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις των καταστροφικών πυρκαγιών

Μόλις 2,5 μήνες μετά τις εφιαλτικές και καταστροφικές πυρκαγιές που άφησαν πίσω τους καμένη γη και αναστάτωση, οι κάτοικοι του Έβρου και της Αλεξανδρούπολης αντιμετώπισαν μια νέα απειλή. Η πρώτη σοβαρή βροχόπτωση μετά τις φωτιές, παρά τη μικρή της διάρκεια, ήταν αρκετή για να προκαλέσει εκτεταμένες πλημμύρες σε δρόμους και αυλές.

Η βροχή, που κράτησε μόλις 40-45 λεπτά, έφερε στην επιφάνεια τις επιπτώσεις των πυρκαγιών: με το έδαφος απογυμνωμένο από τη βλάστηση, τα νερά δεν απορροφήθηκαν αλλά άρχισαν να συσσωρεύονται, παρασύροντας κάδους απορριμμάτων και δημιουργώντας εμπόδια στην κυκλοφορία. Σε κάποιες περιοχές, τα νερά ξεπέρασαν ακόμα και το ύψος των πεζοδρομίων, εισβάλλοντας σε αυλές και χώρους κατοικιών.

Καθώς οι πολίτες προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν αυτή τη νέα κρίση, ο φόβος και η ανησυχία ήταν έκδηλα. Η αίσθηση αβεβαιότητας εντείνεται από τη μνήμη των πλημμυρών που είχαν πλήξει τη Θεσσαλία, κάνοντας τους κατοίκους να αναρωτιούνται πώς θα ανταπεξέλθουν σε πιθανές μελλοντικές και πιο έντονες βροχοπτώσεις.

Η φύση προειδοποίησε  δείχνοντας  ξανά τη δύναμή της. Ελπίζουμε ότι τα αρμόδια συντονιστικά όργανα και οι υπηρεσίες είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν τα χειρότερα που απευχόμαστε όλοι.

Η πρόληψη, η σωστή οργάνωση και οι άμεσες ενέργειες μπορούν να μειώσουν τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν τον χειμώνα από  τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Related posts

Όλα όσα ανέφερε ο Τζ. Πάιατ για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από το βήμα του Ενεργειακού Φόρουμ Νοτιοανατολικής Ευρώπης

admin

Σταύρος Καλαφάτης: Επανατοποθετούμε τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Θράκη στο χάρτη του μέλλοντος

editor

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης και της Διοίκησης της “ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Α.Ε.”, αποφασίστηκε η δωρεάν μεταφορά των αστυνομικών που διανυκτερεύουν στο SUPERFAST XI

admin
28/04/2024 20:16