27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης μήνυσε τους Δημοτικούς Συμβούλους για παράβαση καθήκοντος!

Να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης καλούνται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αλεξανδρούπολης μετά την μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης.

Ο λόγος το εκκλησάκι του Αγίου Παϊσίου στον Μαΐστρο που λειτουργούσε από ιδιώτες και ενώ ήταν ιδιωτικός ναός το «άνοιξαν» σε δημόσια λατρεία σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Εδώ και τρία χρόνια περίπου το εκκλησάκι παραμένει σφραγισμένο ωστόσο το εν λόγω θέμα συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αλεξανδρούπολης στις 6 Σεπτεμβρίου:

”Κρίση Ενστάσεων Πολεοδομικής Μελέτης Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου Κοινωφελούς – ΚΦ «Θρησκευτικού Χώρου» (Αγ. Παϊσίου – περιοχή πλατανότοπος Μαΐστρου) (Εισηγ. κ. Πορτοκαλίδης Κ.)”  καθώς υπήρξαν ενστάσεις από τους ιδιοκτήτες του ναού του Αγίου Παϊσίου αναφορικά με την αρχική απόφαση απαλλοτρίωσης.

Η απόφαση των δημοτικών συμβούλων, ήταν θετική και ομόφωνη να γίνει δεκτή η ένσταση των ιδιωτών.

Κάτι το οποίο οδήγησε την Μητρόπολη να κινηθεί νομικά και να βρεθούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ενώπιον της Δικαιοσύνης να δώσουν εξηγήσεις.

Η ανακοίνωση από την Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως:

”Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως αποτελεί εκ του Νόμου Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Συνεπώς οφείλει και υποχρεούται να περιφρουρεί τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα της. Ως εκ τούτου η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως απέστειλε έγγραφο ερώτημα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρουπόλεως, με περιεχόμενο να διαγνωστεί υπό της Αρχής, εάν τυχόν υπήρξε οποιαδήποτε παραβίαση του Νόμου από το Δημοτικό Συμβούλιο και εν όψει θετικής γνωμοδοτήσεως της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως”

Related posts

Η Τουρκία κλείνει τα χερσαία σύνορα με Ελλάδα και Βουλγαρία

admin

Συνάντηση του Πρόεδρου Δημοκρατίας με την Γιάννα Αγγελοπούλου

admin

Αλεξανδρούπολη: Τα μέτρα προφύλαξης από την εισπνοή καπνού που συστήνει ο ΕΟΔΥ

editor
27/04/2024 21:33