2 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Έλυσε τις συμβάσεις με Kosmoplus ο Δήμος Κομοτηνής

Η εταιρεία δεν εκπλήρωσε τις συμβατικές υποχρεώσεις της

Τις συμβάσεις προμηθειών τροφίμων και γάλακτος που είχε συνάψει με το Kosmoplus για τη διετία 2022-23 έλυσε ο Δήμος Κομοτηνής, με έκτακτη δια περιφοράς απόφαση που έλαβε το μεσημέρι της Τετάρτης 25 Οκτωβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής.

Πιο συγκεκριμένα, λύθηκαν οι δημόσιες συμβάσεις με τίτλο: Προμήθεια τροφίμων για τις ανάγκες των παιδικών σταθμών του ΝΠΔΔ «Κέντρο Μέριμνας & Αλληλεγγύης Δήμου Κομοτηνής» και της παροχής γάλακτος για το δικαιούχο προσωπικό του ΚΕΜΕΑ, της ΔΕΥΑΚ και του Δήμου Κομοτηνής που είχαν συνάψει η εταιρεία με δ.τ. KOSMOPLUS A.E. και ο Δήμος Κομοτηνής, η ΔΕΥΑ Κομοτηνής και το Κέντρο Μέριμνας & Αλληλεγγύης.

«Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μία έκτακτη περίσταση ως Δήμος, με την αντικειμενική αδυναμία του προμηθευτή γάλακτος και τροφίμων, που είχε προκύψει έπειτα από διαγωνισμό, να εξυπηρετήσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις» εξήγησε μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5fm η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κλεοπάτρα Στογιαννίδου αναφορικά με την έκτακτη αυτή απόφαση, και συνέχισε: «υπήρξε αδυναμία παροχής των προϊόντων την προηγούμενη εβδομάδα, γι’ αυτό άμεσα κινήσαμε τις ενέργειες, ώστε να λυθεί η σύμβαση μαζί του και να συμβληθούμε με καθεστώς απευθείας ανάθεσης μέχρι τέλος του έτους με άλλον προμηθευτή».

Για την επόμενη διετία, 2024-25, έχει ήδη βρεθεί ανάδοχος. «Θέλουμε πάντοτε να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας» σημείωσε καταληκτικά η κα Στογιαννίδου.

Υ.Γ. Κάτι ακούσαμε για μετακίνηση της εν λόγω εταιρείας σε μεγάλο γειτονικό Δήμο, ως προεκλογική συμφωνία του εκεί Δημάρχου με παλιό αντιδήμαρχο επί πολλά χρόνια και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο παράταξης που δεν πέρασε στον β´ γύρο. Προφανώς για να στηρίξει την παράταξη του Δημάρχου στον β´ γύρο παρέα με έναν άλλο τύπο ευτραφή και πρωταγωνιστή σε video που έγινε viral και ήδη απασχολεί τις αρχές της δικαιοσύνης.

Πηγή: xronos.gr

Related posts

Ο άγνωστος στρατιώτης Γεώργιος Μπουκουβάλας – Σκοτώθηκε το πρώτο λεπτό της ιταλικής επίθεσης

editor

Ξάνθη: Αξιωματικός αυτοκτόνησε εν ώρα υπηρεσίας μέσα στο στρατόπεδο

editor

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2021: Γυναίκες θύματα κακοποίησης αφηγούνται την ιστορία τους

editor
02/05/2024 2:48