27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κόσμος

Το Ισραήλ ετοιμάζει νέα χερσαία επιχείρηση στη Γάζα: “Θα εξουδετερώσουμε τρομοκράτες”

Nέα χερσαία, μικρής κλίμακας επιχείρηση στη Γάζα προανήγγειλαν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, καθώς προετοιμάζουν τα επόμενα αποφασιστικά βήματα στη σύγκρουση με τη Χαμάς.

Εκπρόσωπος των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας (IDF) δήλωσε ότι θα συνεχιστούν οι στοχευμένες επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας τις επόμενες μέρες. Ο Χαγκάρι δήλωσε συγκεκριμένα πριν από λίγη ώρα ότι οι περιορισμένες χερσαίες επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, του είδους που ο στρατός έχει πραγματοποιήσει τις τελευταίες ημέρες, θα συνεχιστούν.

«Οι στρατιωτικές δυνάμεις θα συνεχίσουν και σήμερα τις χερσαίες επιδρομές»

«Οι στρατιωτικές δυνάμεις θα συνεχίσουν σήμερα, όπως και χθες το βράδυ, τις χερσαίες επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας» δήλωσε ο Χαγκάρι σε συνέντευξη Τύπου, φανερώνοντας και τους στρατιωτικούς στόχους του σχεδίου.

«Ο σκοπός είναι να εξουδετερώσουν τους τρομοκράτες, να προετοιμάσουν την περιοχή, να καθαρίσουν από εκρηκτικά και εχθρικές θέσεις, ώστε να είμαστε έτοιμοι για τα επόμενα βήματα».

«Οι επιδρομές θα συνεχιστούν και απόψε και ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος των IDF.

Υπουργός Άμυνας Ισραήλ: «Η χερσαία επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί»

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιόαβ Γκάλαντ δήλωσε ότι οι Ισραηλινοί πολίτες πρέπει να προετοιμαστούν για μια μακρά μάχη στον συνεχιζόμενο πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

«Θέτουμε το έδαφος για τη συνέχιση της εκστρατείας και θα ακολουθήσουν περισσότερα στάδια», δήλωσε ο Γκάλαντ, προσθέτοντας ότι «η χερσαία επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί», μεταδίδει η ισραηλινή εφημερίδα «Haaretz».

Αναφερόμενος στους περίπου 224 ανθρώπους που κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς στη Γάζα, ο Γκάλαντ δήλωσε: «Είμαι αποφασισμένος να καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιστρέψουν οι όμηροι στις οικογένειές τους. Αυτό είναι το ύψιστο καθήκον μου, μαζί με την πλήρη νίκη στον πόλεμο».

Λίστα 212 σελίδων με ονόματα 7.028 νεκρών στη Γάζα

Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, η οποία ελέγχεται από τη Χαμάς, κοινοποίησε μια λίστα με τα στοιχεία 7.028 ανθρώπων που έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη των ισραηλινών βομβαρδισμών, στις 7 Οκτωβρίου.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχαν αμφισβητήσει δημοσίως τους απολογισμούς που δίνουν στη δημοσιότητα οι ελεγχόμενες από τη Χαμάς αρχές στη Λωρίδα της Γάζας.

Απαντώντας στους αμφισβητίες, το υπουργείο Υγείας της Γάζας έδωσε στη δημοσιότητα λίστα 212 σελίδων, με τα ονόματα των θυμάτων. Νωρίτερα είχε ανακοινώσει πως μέχρι στιγμής 7.028 άνθρωποι, εκ των οποίων 2.913 παιδιά και 1.709 γυναίκες, έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των ισραηλινών βομβαρδισμών στις 7 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, 18.484 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς διανύει την 20ή ημέρα και είναι ο φονικότερος μετά την απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων από τον παλαιστινιακό θύλακα το 2005, δύο χρόνια προτού η ισλαμιστική οργάνωση αναρριχηθεί στην εξουσία, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Related posts

Εμπάργκο στο πετρέλαιο της Ρωσίας εισηγείται η ΕΕ – Τι περιλαμβάνει το έκτο πακέτο κυρώσεων

editor

Κλιμακώνεται η ένταση Ουκρανίας – Ρωσίας: H Βρετανία θα στείλει δύο πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα τον Μάιο

editor

Λαβρόφ εναντίον Αθήνας μέσω ρωσικής πρεσβείας: Ήμασταν φίλοι, αλλά υποταχθήκατε στις ΗΠΑ

editor
27/04/2024 12:19