30 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Αλεξανδρούπολη: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης

Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό καλούν την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου εργατικά σωματεία του Έβρου. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 6:30 το απόγευμα μπροστά στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης.

Στην συγκέντρωση συμμετέχει και ο Φοιτητικός Σύλλογος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης “Δημήτριος Γληνός” εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή του σε όλο τον Παλαιστινιακό λαό, που διεκδικεί νόμιμα και δίκαια το δικαίωμα να έχει τη δική του πατρίδα!.

Στο κάλεσμά τους τα σωματεία αναφέρουν:

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 6:30 μ.μ.
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Εκφράζουμε την Αλληλεγγύη μας με τον πολύχρονο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στην συνεχιζόμενη, βάρβαρη και δολοφονική Ισραηλινή κατοχή. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς να στηρίξουμε αποφασιστικά τον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για Ελευθερία!

Τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση, τα υπόλοιπα αστικά κόμματα με τα γνωστά «παπαγαλάκια» τους στα μέσα ενημέρωσης κάνουν το άσπρο μαύρο για να δικαιολογήσουν τα ισραηλινά εγκλήματα. Η τρομοκρατία του Ισραήλ βαφτίζεται «δικαίωμα στην αυτοάμυνα», ενώ ο αγώνας του λαού της Παλαιστίνης για να ζήσει ελεύθερος καταγγέλλεται ως «τρομοκρατία».

Είναι υποκριτές! Κάνουν πως δεν ήξεραν ότι στην Παλαιστίνη για χρόνια ολόκληρα γίνεται κυριολεκτικά σφαγή! Πάντοτε στήριζαν την δολοφονική μηχανή του Ισραήλ που καθημερινά δολοφονούσε, φυλάκιζε και βασάνιζε εκατομμύρια Παλαιστινίους, που έστελνε στην φυλακή μικρά παιδιά και σήμερα βομβαρδίζει, ισοπεδώνει, δολοφονεί έναν ολόκληρο λαό! Αυτήν την πολιτική πληρώνει και ο Ισραηλίτικος λαός.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας την διαχρονική συνεργασία όλων των προηγουμένων κυβερνήσεων με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, με κύριο σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην περιοχή στηρίζει έμπρακτα το αφανισμό των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, στέλνοντας μια φρεγάτα και παρέχοντας διευκολύνσεις στην πολεμική μηχανή των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Οι εργαζόμενοι δε θα ξεγελαστούμε! Μαζί με τους λαούς όλου του κόσμου είμαστε με αυτούς που αγωνίζονται για το δίκιο και την λευτεριά τους! Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη των λαών, για να ζουν οι λαοί της Παλαιστίνης, του Ισραήλ και όλης της Μέσης Ανατολής, αδελφωμένοι.

Με τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής, Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Με επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Με άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Απαιτούμε:

  • Καμία συμμετοχή – Καμία στήριξη στον σφαγιασμό του Παλαιστινιακού λαού.
  • Να αποσυρθεί η φρεγάτα ΨΑΡΑ από την περιοχή. Να σταματήσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
  • Αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους
  • Να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην Αλεξανδρούπολη και σε όλη την χώρα.

Τα σωματεία:

  • ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ – ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ – ΦΕΡΩΝ – ΣΟΥΦΛΙΟΥ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
  • ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΘΡΑΚΗΣ
  • ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΕΒΡΟΥ
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΕΒΡΟΥ

Related posts

“Λύθηκαν τα χέρια” 19 χωριών & οικισμών του δήμου Ορεστιάδας με τις 14 νέες μονάδες επεξεργασίας νερού

editor

Μήνυμα του Προέδρου του νεοσυσταθέντος Δίκτυο Εθελοντών Δήμου Αλεξανδρούπολης Δρ. Αρχιμανδρίτη Απόστολου Καβαλιώτη.

admin

Βραβεύτηκε ο δήμος Αλεξανδρούπολης με το Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας για την Καλή Διακυβέρνηση

editor
30/04/2024 17:29