28 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Εξιχνιάστηκαν τηλεφωνικές απάτες εις βάρος ηλικιωμένων – Τρεις συλλήψεις

Τρεις Βούλγαροι συνελήφθησαν για εμπλοκή σε τηλεφωνικές απάτες με θύματα ηλικιωμένες και πρόσχημα τον τραυματισμό συγγενικών τους προσώπων σε υποτιθέμενα τροχαία ατυχήματα και την ανάγκη υποβολής τους σε υποτιθέμενες δαπανηρές χειρουργικές επεμβάσεις. Συνολικά οι αστυνομικές αρχές εξιχνίασαν τέσσερις περιπτώσεις απάτης τετελεσμένες και τρεις σε απόπειρα, που καταγγέλθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα στις πόλεις των Σερρών, του Κιλκίς και της Αλεξανδρούπολης.

Οι συλληφθέντες εμπλέκονται σε δύο ξεχωριστές υποθέσεις, ενώ είχαν το ρόλο της είσπραξης των χρημάτων και κοσμημάτων από τα υποψήφια θύματά τους. Πρόκειται από τη μία για 51 ετών άνδρα και την 45χρονη συνεργό του, κι από την άλλη για 37χρονο.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο πρώτοι συνελήφθησαν στο Κιλκίς και στην κατοχή τους βρέθηκαν 16 χρυσές λίρες, αξίας άνω των 7000 ευρώ, που απέσπασαν νωρίτερα από ηλικιωμένη. Όπως κατήγγειλε η παθούσα, είχε τοποθετήσει τις λίρες σε σακούλα την οποία απέρριψε από το μπαλκόνι του σπιτιού της παραδίδοντάς την στον 51χρονο.

Το ίδιο δίδυμο, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε αποπειραθεί το προηγούμενο διάστημα να πάρει χρήματα από άλλες τρεις γυναίκες στην ίδια περιοχή, ενώ στο ενεργητικό τους φαίνεται να συγκαταλέγεται μία ακόμη απάτη, στις Σέρρες, με λεία κοσμήματα και χρήματα, αξίας 1000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τον 37χρονο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Αστυνομία, συνελήφθη στις Σέρρες, απ’ όπου πήρε από ηλικιωμένο 17000 ευρώ, ποσό το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του. Ο ίδιος είχε αποσπάσει νωρίτερα από ηλικιωμένη στην Αλεξανδρούπολη το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται τόσο για την ταυτοποίηση των συνεργών τους, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς ποινικής δίωξης.

Related posts

Ξάνθη: «Σμύρνη Αγαπημένη» – Βίντεο από παιδιά του ΕΕΕΕΚ για τα 101 χρόνια προσφυγικού ελληνισμού

editor

Αγία Μαρίνα : Γιορτή σήμερα 17 Ιουλίου – Εορτολόγιο ποιοι Γιορτάζουν

editor

Σύλληψη διακινητών στον Έβρο για παράνομη μεταφορά 9 μεταναστών

editor
28/04/2024 1:46