27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Δράσεις υποστήριξης υπέρ χρόνιων πασχόντων ανθρώπων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της ΠΑΜΘ

Στο πλαίσιο των Δράσεων Υποστήριξης Χρονίως  Πασχόντων και  Φροντιστών (Καρκινοπαθείς  κτλ.) της Περιφέρειας  Ανατολικής  Μακεδονίας  & Θράκης, η  Higher Than Everest σας  προσκαλεί στην διττή δράση ¨ΑΝΑΣΑ¨ την Τετάρτη 20/9 και την Κυριακή 24/9, στον εναρκτήριο κύκλο του  προγράμματος, έχοντας ως αφετηρία δράσεων την Περιφερειακή ενότητα Αλεξανδρούπολης.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες της ευρύτερης  περιοχής, που έχουν βιώσει είτε προσωπικά είτε ως φροντιστές, αλλά ακόμη και ως συμπαραστάτες σε οικογενειακό ή φιλικό βιωματικό επίπεδο την εμπειρία κάποιας χρόνιας νόσου, να συμμετάσχουν στην εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης  (δράση Τετάρτης), αλλά και στην ήπιας & θεραπευτικής προσέγγισης πεζοπορία/υπαίθριες δραστηριότητες (δράση Κυριακής),  που σκοπό έχουν την προαγωγή της ευζωίας ως μέσο πρόληψης και θεραπείας.

Η επαφή με την φύση αποτελεί πλέον διευρυμένο ιατρικό ¨εργαλείο¨ σωματικής και ψυχολογικής ανάτασης καθώς & συνεχούς υποστήριξης  της ευζωίας, με εφαρμοσμένη πλέον στόχευση στην ιδιαίτερη ομάδα των ανθρώπων που βιώνουν μια στρεσογόνα κατάσταση  λόγω της νόσησης τους  από οποιαδήποτε μορφή  καρκίνου

Δράση Τετάρτης 20/9

Ενημερωτική δράση ευαισθητοποίησης γύρω από τα οφέλη της επαφής με την φύση την ένταξη στην καθημερινότητα της ήπιας έντασης σωματικής άσκησης, υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνήθειων, καθώς και την γενικότερη προαγωγή της ευζωίας.

Σε ένα πολύ ξεχωριστό απόγευμα & σε κλίμα  διάδρασης & αλληλεπίδρασης, γύρω από ένα μπουφέ με υγιεινά νόστιμα & οργανικά εδέσματα, θα πραγματοποιηθεί μια ¨στρογγυλή τράπεζα¨ με επίκεντρο τον  διάλογο,  με εισηγητές: την Ματίνα Αλιμούδη, Πτυχιούχο & Phd του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, με ειδικότητα στην προσαρμοσμένη σωματική άσκηση για καρκινοπαθείς, την Χριστίνα Παλαιολόγου Ψυχολόγο (γραμματέας του ΣυνεχίΖΩ Σύλλογος Καρκινοπαθών & φίλων  Ν. Έβρου), τον Νίκο Αδαμίδη, Διατροφολόγο–Διαιτολόγο & την Κική Τσακαλδήμη, ορειβάτισσα- ομιλήτρια παρακίνησης (1η Ελληνίδα στο Έβερεστ το 2017).

Σκοπός της δράσης είναι η εισαγωγή στον τρόπο διαχείρισης των δυσάρεστων συναισθημάτων καθώς & μείωση του στρεσογόνου παράγοντα μέσα από μια νόρμα ζωής που έχει ως κεντρικό άξονα την επαφή με την φύση, την ήπια σωματική δραστηριότητα και την υιοθέτηση υγιεινότερων διατροφικών συνηθειών. Η σταδιακές μικρές αλλαγές είναι αυτές  που μπορούν να επιφέρουν μεγάλα και ουσιαστικά αποτελέσματα,  με απίστευτα ψυχοσωματικά αποτελέσματα στη ζωή μας.

Τοποθεσία: Εθνολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης (14ης  Μαΐου  63)

Ώρα: 19:00

Δράση Κυριακής  24/9

Ήπια πεζοπορία / υπαίθριες δραστηριότητες

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία του να παίξουν και να ξανά νιώσουν ως παιδιά μέσα από το πρόγραμμα υπαίθριων δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία διπλά από την «στροφή Εγνατία» και στο Πάρκο Προσκόπων.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα υπαίθριων δραστηριοτήτων, όπου μέσα από βιωματικές ασκήσεις  και παιχνίδι μπορεί κανείς να εισπράξει άμεσα τα οφέλη της επαφής με την φύση, της ήπιας άσκησης και του θεραπευτικού για την ψυχή παιχνιδιού.

Η παρουσία της Ματίνας Αλιμούδη, με την επιστημονικά καταρτισμένη γνώση ως προς την προσαρμοσμένη  σωματική άσκηση για καρκινοπαθείς και της  Κικής, με την τεράστια εμπειρία στα βουνά αλλά και την μοναδική αλληλεπίδραση της με το φυσικό περιβάλλον και τους ανθρώπους, δημιουργούν τις προϋποθέσεις μόνο για μια ασφαλή και συναρπαστική δραση που μετουσιώνεται σε μοναδική εμπειρία ζωής για τους αμύητους.

Η δράση είναι κατάλληλη για αρχάριους και πλήρως προσαρμόσιμη στην αναμενόμενα ετερόκλητη δυναμική της ομάδας, ώστε να είναι ευχάριστη και εφικτή για κάθε ξεχωριστό άνθρωπο και συνοδό.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Σημείο συνάντησης:  Είσοδος  Πάρκου Προσκόπων

Ώρα συνάντησης: 8:00πμ

Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε email  στο: infohigherthaneverest@gmail.com ή τηλεφωνήστε στο 6973827827 και  6974632222

Related posts

Επίσκεψη του Χρήστου Δερμεντζόπουλου στην PRISMA ELECTRONICS στην Αλεξανδρούπολη

editor

Επίσκεψη κλιμακίου του Υπουργείου Υποδομών στο Σουφλί για το Φράγμα Δερείου

editor

Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης: Συλλυπητήρια επιστολή για το θάνατο του μέλους του Γεωργίου Νεδέλτσου

editor
27/04/2024 14:17