27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Απόψεις Πολιτική

Σταύρος Σταυράκογλου: Ενιαίο Μέτωπο για τη Προστασία του Περιβάλλοντος και των Πολιτών!

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Today Press του Σαββάτου

του Σταύρου Σταυράκογλου (υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης)

Η κοσμογονική καταστροφή που υπέστη  η Θεσσαλία μας υπενθυμίζει με τον πιο οδυνηρό τρόπο τη σημασία της προληπτικής δράσης στην πολιτική προστασία. Ακόμη δεν γνωρίζουμε πόσες ψυχές χάθηκαν και φυσικά οι ζημιές είναι κυριολεκτικά ανυπολόγιστες.

Η σκέψη όλων μας βρίσκεται κοντά στους συνανθρώπους μας στην περιοχή των καταστροφικότερων  πλημμυρών που έχουμε δει μέχρι σήμερα

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι κρίσιμης σημασίας να επανεξετάσουμε τις πρακτικές μας σε τοπικό επίπεδο.

Οικολογική Συνείδηση και Ευθύνη

Είναι γεγονός πως η κακοδιαχείριση των απορριμμάτων και η επιτρεπτή ατιμωρησία οδηγούν σε περιβαλλοντικές καταστροφές. Πρέπει να επιμορφωθούμε και να επιβάλλουμε μέτρα που θα προωθούν την αειφορία και την οικολογική συνείδηση.

Να δημιουργηθεί και να εμπεδωθεί από σήμερα ως στάση ζωής στους νέους ανθρώπους και όχι μόνο, η αγάπη για την Φύση η φροντίδα για το περιβάλλον και ο σεβασμός στη ζωή και την περιουσία.

Στρατηγικές Προστασίας

Οφείλουμε να αναθεωρήσουμε τις πολιτικές μας σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών μας. Πρέπει να εφαρμόσουμε άμεσα μια σειρά από προληπτικά μέτρα, όπως η εποπτεία και η κατάρτιση για την πρόληψη καταστροφών, οι εξοπλισμοί με σύγχρονα μέσα εντοπισμούς, πρόληψης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης.

Συνεργασία με τους πολίτες σε θέματα εθελοντισμού.

Η συνεργασία με όλους τους πολίτες είναι κρίσιμη για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Πρέπει να οργανωθούν ομάδες εθελοντών σε κάθε κοινότητα, να εκπαιδευτούν, να εξοπλιστούν με τα κατάλληλα “εργαλεία” και “όπλα” και να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με ειδικό ανεξάρτητο  σώμα ελέγχου πολιτικής προστασίας που λέχουμε προτείνει να δημιουργηθεί στον Δήμο.

Καλούμε τους πολίτες να συνεισφέρουν αναφέροντας περιπτώσεις παραβίασης των περιβαλλοντικών κανόνων και συμμετέχοντας ενεργά στις πρωτοβουλίες καθαριότητας και ελέγχου περιβαλλοντικών παραβάσεων από ιδιώτες.

 

Εκπαίδευση και Ενημέρωση

Διοργανώνοντας σεμινάρια και εργαστήρια, θα διαφωτίσουμε τους πολίτες σχετικά με τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και της αποφυγής παράνομων πρακτικών.

Αλληλεγγύη και Υποστήριξη

Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τους πολίτες της Θεσσαλίας που πλήττονται από την καταστροφή. Καλούμε τον κόσμο να δείξει την αλληλεγγύη του μέσω δράσεων υποστήριξης και ενίσχυσης.

Πρέπει να ιεραρχηθούν άμεσα οι απαραίτητες δράσεις ώστε στη διάρκεια του χειμώνα να αντιμετωπίσουμε με δυναμικό τρόπο τα άσχημα καιρικά φαινόμενα που περιμένουμε για να μη θρηνήσουμε και πάλι χαμένες ζωές,  κατεστραμμενες περιουσίες και πληγωμένη Φύση.

Κλείνοντας, πρέπει να ξεκινήσουμε από τώρα μια εκστρατεία για την ενημέρωση και την προστασία του περιβάλλοντος, προκειμένου να ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση και να δημιουργήσουμε έναν κόσμο πιο ασφαλή και πράσινο.

Related posts

Μητσοτάκης στους «27» για τα εμβόλια: Στηρίζω την απελευθέρωση των πατεντών

editor

Περιοδεία στον Έβρο: «Στεκόμαστε δίπλα στους ακρίτες μας, στηρίζουμε την εκπαίδευση σε κάθε γωνιά της χώρας»

admin

Το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ

admin
27/04/2024 12:55