1 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Αλεξανδρούπολη

Άλλη μια δύσκολη νύχτα αναμένεται στην Αλεξανδρούπολη, λόγω της φωτιάς που μαίνεται από το πρωί του Σαββάτου 19 Αυγούστου.

Η Πυροσβεστική έχει συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό δυνάμεων, με στόχο να περιοριστεί η φωτιά. Στο σημείο επιχειρούν 198 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα, ενώ ακόμη πιο περίπλοκα αναμένεται να κάνει τα πράγματα ο καιρός, καθώς τις επόμενες ημέρες θα πνέουν έντονοι άνεμοι, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα αναμένονται αρκετά υψηλές θερμοκρασίες.

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Όπως τόνισε, οι προσπάθειες κατάσβεσης έχουν επικεντρωθεί σε Νίψα, Δωρικό και Αμφιτρίτη, ενώ καταβάλλονται επίσης προσπάθειες για να θωρακιστεί η βιομηχανική ζώνη της Αλεξανδρούπολης.

Ο κ. Πέτροβιτς ανέφερε ότι θα είναι μία δύσκολη νύχτα, καθώς στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης και δημιουργούν αναζοπυρώσεις. Πρόσθεσε ότι είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, για τον συντονισμό των επιχειρήσεων.

Λόγω των διαστάσεων που έλαβε η πυρκαγιά έχουν εκδοθεί από το Σάββατο 19 Αυγούστου, συνολικά εννέα μηνύματα από το 112 εκ των οποίων τα τέσσερα την Κυριακή (20/8).

Το πρώτο στις 12:40 για την ενημέρωση των κατοίκων της Αλεξανδρούπολης για την προστασία τους από τους αναδυόμενους καπνούς, το δεύτερο στις 13:43 για την απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών Μοναστήρι και Δορίσκος προς Φέρρες, το τρίτο στις 13:55 για την απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών Αμφιτρίτη και Μαΐστρου προς Αλεξανδρούπολη και το τέταρτο στις 15:25 για την απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Άβαντος προς Αλεξανδρούπολη.

Related posts

Οι Σκοπιανοί θέλουν να συμμετέχουν με 25% στην μονάδα φυσικού αερίου LNG της Αλεξανδρούπολης

editor

Προστατευτικής μεταλλική κατασκευή ύψους 3 μέτρων κατασκευάζεται στο παλιό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

editor

Έρχεται η κακοκαιρία EVA – Σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης κινδύνων

editor
01/05/2024 11:32