28 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Μερκούρης κατά Ζαμπούκη

Θα ζητήσω προκαταβολικά συγγνώμη, αν με το ακόλουθο κείμενο φέρνω σε δύσκολη θέση κάποιο γνωστό, αλλά, όταν τίθενται ζητήματα δημοσίου συμφέροντος, δε χωρούν συναισθηματισμοί.
«Απορώ» λοιπόν, με εκείνους –ιδιοτελείς και ανιδιοτελείς- που επιμένουν να στηρίζουν έναν Δήμαρχο πολύ κατώτερο των σύγχρονων απαιτήσεων. Έναν δήμαρχο που, όπως αποδείχτηκε, δεν ήταν ικανός να διοικήσει ούτε το συντεχνιακό του σωματείο «https://statusradio.gr/…/skandalo-dikastikis-diafthoras…». Προτρέπω όλους εσάς να αναγνώσετε σωστά τις πρόσφατες εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου και να διδαχτείτε από τη στάση που τήρησε ο νομικός κόσμος στις προτιμήσεις του κ. Ζαμπούκη «https://www.evros-news.gr/2021/11/22». Κάτι περισσότερο θα γνωρίζουν αυτοί. Προτρέπω επίσης, όλους εσάς να μου παραθέσετε έστω και ένα έργο το οποίο η σημερινή δημοτική αρχή υλοποίησε, είχε αναπτυξιακό πρόσημο για τον Δήμο και σας ώθησε να στρατευτείτε https://www.youtube.com/watch?v=MHdf50szmoI, https://www.youtube.com/watch?v=ZGmNO-jAfOc , https://www.youtube.com/watch?v=aelB2Sftrmc… Είναι τόσο τραγικοί που πληρώνουν για να αυτοπροβάλλονται. Αναφέρομαι στην πληρωμένη καταχώρηση της ΤΙΕΔΑ με τίτλο «Βουλιάζει από ξένο κόσμο η Αλεξανδρούπολη», όταν η συνολική δυναμική φιλοξενίας της πόλης δεν υπερβαίνει τις 500 με 700 κλίνες. Η σημερινή δημοτική αρχή όχι μόνο δεν προσέφερε ή και δεν κατάφερε να ολοκληρώσει συνεχιζόμενα έργα, αλλά αντίθετα κατάφερε να εξαφανίσει τη «Δημοτική Πινακοθήκη», το κεντρικό «ΚΑΠΗ» … ή να χάσει κεκτημένα των προηγούμενων δημοτικών αρχών. Θυμίζω σε όλους εσάς τη Χερσαία Ζώνη, τις προσπάθειες «ξεπουλήματος» των Ιαματικών Λουτρών και το Πάρκο Αλτιναλμάζη. Επίσης, να θυμίσω σε όλους εσάς ότι το 2019 είχα καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για το Πάρκο Αλτιναλμάζη η οποία και εγκρίθηκε, ΔΙ@YΓΕΙΑ 27/11/2019 με ΑΔΑ ΩΖΟ3ΩΨΟ-1Υ2. Ωστόσο, η γενικότερη ανικανότητα της σημερινής δημοτικής αρχής όχι μόνο δεν επέτρεψε την αξιοποίησή της, αλλά επέφερε και τα σημερινά αποτελέσματα. Να επισημάνω τον κίνδυνο οριστικής απώλειας του Πάρκου Αλτιναλμάζη, αφού ο Στρατός σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα ζητά τη νομή και κατοχή του χώρου «https://evrosonline.gr/chanoun-to-parko-altinalmazi-oi…/».
Παραθέτω την πρότασή μου, όχι για να τεκμηριώσω τον ισχυρισμό ή για να προβάλω την πρότασή μου, αλλά για εκπαιδευτικούς αυτοδιοικητικούς λόγους, διότι οι περισσότεροι των υποψηφίων (όχι μόνο του κ. Ζαμπούκη) πιθανότατα δε γνωρίζουν βασικά σημεία του Α’ Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κλείνοντας, οφείλω να υπογραμμίσω ότι αν ο σημερινός δήμαρχος ήταν τόσο επιτυχημένος και αποτελεσματικός, ίσως να μην υπήρχαν τόσα υποψήφια αυτοδιοικητικά σχήματα …
Πηγή: Facebook Μερκούρης Δημήτρης

Related posts

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κομοτηνή για την υποδοχή και Λιτανεία της εικόνας της Θεοτόκου “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ”

editor

Αλεξανδρούπολη: Ενημέρωση του κοινού από φοιτητές Ιατρικής με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το AIDS

editor

Ξάνθη: Σύλληψη δύο ανηλίκων και των γονιών τους για κλοπή και εμπρησμό

editor
28/04/2024 17:14