28 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Εορτασμός του Προφήτη Ηλία στους Μεταξάδες

Η πυρφόρος στους ουρανούς ανάληψη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου γιορτάσθηκε σε μεγαλοπρεπείς Ναούς και γραφικά Παρεκκλήσια, που είναι κτισμένα στις βουνοκορυφές των οικισμών του ακριτικού Έβρου, με την προσέλευση πλήθους πιστών.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, αφ’ εσπέρας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό και ευλόγησε τους άρτους στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Προφήτου Ηλιού της ιστορικής κωμοπόλεως των Μεταξάδων, που χαρακτηρίζεται για την πλούσια παραδοσιακή κληρονομιά της στην αρχιτεκτονική, στο τραγούδι και στο χορό. Επίκαιρα μίλησε ο εκ των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. Νικόδημος Σκλέπας.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της εορτής ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον ωσαύτως πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Προφήτου Ηλιού Σαγήνης Ορεστιάδος. Ο Σεβασμιώτατος αφορμώμενος από την ομολογία της χήρας από τα Σαρεπτά της Σιδωνίας, της οποίας τον υιό ανέστησε ο προφήτης Ηλίας, «τοῦτο ἔγνωκα, ὅτι σὺ ἄνθρωπος εἶ τοῦ Θεοῦ» (Γ´ Βασ. 17, 24), μίλησε για το ποιος είναι άνθρωπος του Θεού και ένσαρκος άγγελος και κάλεσε τους πιστούς, σε μία παρόμοια εποχή αποστασίας και ακολασίας που έζησε ο Προφήτης, να παραμείνουν και αυτοί ακλόνητοι και σταθεροί στην πίστη τους στον αληθινό Θεό, έστω κι αν αυτή η εμμονή τους στις χριστιανικές αρετές επισύρει στερήσεις και διώξεις, όπως αυτές που υπέστη ο τιμώμενος Προφήτης.

 

Related posts

ΠΓΝΑ αποκτά δύο νέα ειδικά τακτικά εξωτερικά ιατρεία για παιδιά

editor

Τέλεση αγιασμού για την έναρξη του προγράμματος «Κοινωνικό Εργαστήριο Μελέτης

admin

Συνελήφθησαν 2 διακινητές

admin
28/04/2024 4:37