27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κόσμος Πολιτική

Ερντογάν: Δεν χρησιμοποιήσαμε ποτέ τα F-16 κατά της Ελλάδας ούτε θα το κάνουμε στο μέλλον

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χθες «πιο αισιόδοξος από ποτέ» αναφορικά με την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 από τις ΗΠΑ, μετά τις συνομιλίες που είχε χθες με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο Ερντογάν είπε ότι στόχος της Τουρκίας είναι να αποκτήσει περισσότερους φίλους παρά περισσότερους εχθρούς.

«Δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ποτέ τα F-16 μας εναντίον της Ελλάδας και δεν σκοπεύουμε να τα χρησιμοποιήσουμε εναντίον της Ελλάδας στο μέλλον», είπε, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Αναφορικά με την προμήθεια των μαχητικών από τις ΗΠΑ είπε: «Η προσδοκία μας είναι ότι θα φτάσουμε σε μια θετική έκβαση. Είμαι πιο αισιόδοξος από ποτέ (για αυτό το θέμα)», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο τέλος της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

Χθες ο Αμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα προχωρήσει στη μεταφορά μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία σε συνεννόηση με το Κογκρέσο. Είχε προηγηθεί το πράσινο φως της Άγκυρας στην ένταξη της Σουηδίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Related posts

Ρώσος πρέσβης για βάση ΗΠΑ σε Αλεξανδρούπολη: “Θα προκαλέσει τα απαραίτητα ρωσικά στρατιωτικά αντίμετρα”

editor

Μητσοτάκης: Επιλογή μου να μιλάω μόνο θετικά για την Ελλάδα της επόμενης μέρας

admin

Ν. Μηταράκης: Η Ελλάδα βιώνει πλέον περιορισμένες επιπτώσεις της μεταναστευτικής κρίσης

editor
27/04/2024 14:23