4 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Βράβευση αστυνομικών για αξιέπαινες πράξεις – Χαιρετισμός Ε. Κωνσταντινίδη

Δραματικές υποθέσεις που συγκλόνισαν το πανελλήνιο, εξιχνίασης δολοφονιών, όπως αυτή σε βάρος του Άλκη Καμπανού, αποκάλυψης ληστειών και διακεκριμένων κλοπών, πάταξης λαθρεμπορίου και διακίνησης ναρκωτικών, αλλά και διασώσεις πολιτών από επικίνδυνες καταστάσεις, αναβίωσαν στη μνήμη του ακροατηρίου, σε τελετή βράβευσης αστυνομικών για διακεκριμένες αξιέπαινες πράξεις τους και για την επίδειξη ανθρωπιάς, ιδιαίτερου θάρρους και αυταπάρνησης κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, χθες, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης.

“Να σας συγχαρώ για την υπηρέτηση του Δικαίου, για την προστασία των συμπολιτών, για τις πράξεις που ξεπερνούν την αίσθηση του καθήκοντος και εμπεριέχουν υψηλές αξίες και νοήματα. Τη φιλανθρωπία, την αλληλεγγύη, την αγάπη προς το συμπολίτη”  τόνισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Ευστάθιος Κωνσταντινίδης. Αφού δε, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση “τρέφει μεγάλο σεβασμό”, αναγνωρίζει το έργο των αστυνομικών και νοιώθει την ανάγκη να τους το ανταποδώσει, πρόσθεσε: “Και θα σας το ανταποδώσει, πρωτίστως με τη διασφάλιση εκείνων των όρων για την εκτέλεση αυτού του καθήκοντος. Με τα μέσα, δηλαδή, με τους εξοπλισμούς που θα σας επιτρέψουν να εκτελέσετε επαρκώς τα καθήκοντα σας και αφετέρου να προστατεύσετε τους εαυτούς σας και τους συμπολίτες σας. Και από την άλλη, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας, να αναγνωρίζουμε εμπράκτως αυτή σας την προσφορά”.

Χαιρετίζοντας στην εκδήλωση εκ μέρους του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Λάζαρου Μαυροπούλου, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος Χρήστος Μπουλούμπασης, εμφανώς συγκινημένος, ανέφερε ότι σε όλες αυτές τις διακεκριμένες πράξεις για τις οποίες βραβεύτηκαν οι εν λόγω αστυνομικοί, δεν σκέφτηκαν, ούτε τον κίνδυνο, ούτε τις οικογένειές τους, αλλά έδρασαν “ως όφειλαν να πράξουν” ως αστυνομικοί την ώρα του καθήκοντος, δίπλα στον πολίτη, για την ασφάλεια του πολίτη.

“Δε θα μπορούσε να μην αποτελεί σκοπό αυτής της εκδήλωσης η ανάδειξη των αμέτρητων κινδύνων που διατρέχουν οι αστυνομικοί κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους” ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θοδωρής Τσαιρίδης. Υπογράμμισε, ότι, πέρα από τους βραβευθέντες αστυνομικούς, πολλοί ακόμη συνάδελφοι του υπερέβαλαν εαυτόν και συνεχίζουν να το κάνουν καθημερινά στην εκτέλεση του καθήκοντός τους, πολλοί εξ αυτών τραυματίστηκαν, και εκατόν σαράντα και πλέον έχασαν τη ζωή τους κι έγιναν παραδείγματα αυτοθυσίας για τους συναδέλφους τους.

“Θέλω να πιστεύω, ότι η νέα κυβέρνηση θα πράξει τα απαραίτητα για την αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματός μας” πρόσθεσε ο κ. Τσαιρίδης.

Συγκλόνισε η  βράβευση αστυνομικών του τμήματος εγκλημάτων Κατά της Ζωής, που χειρίστηκαν μεταξύ άλλων την υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, θύματος οπαδικής βίας.

“Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, αντιμετωπίζεται διαφορετικά. Χρειάζεται πολύ δουλειά, θέλει ομαδικότητα, όλοι μαζί σαν ομάδα εργαζόμαστε σκληρά και συνήθως το αποτέλεσμα μας δικαιώνει και μας δίνει και ηθική ικανοποίηση. Το βλέπεις στα πρόσωπα των ανθρώπων που έχουν χάσει τον δικό τους άνθρωπο. Η υπόθεση είχε πάρει πολύ μεγάλη δημοσιότητα, υπήρχε μεγάλος αριθμός των δραστών (δώδεκα), υπήρχε έντονη κοινωνική πίεση, αλλά εμείς έπρεπε να είμαστε προσεκτικοί και αντικειμενικοί και αποτελεσματικοί. Όλα αυτά δυσχέραιναν κάπως το έργο μας, αλλά το τελικό αποτέλεσμα μας δικαιώνει. Η μεγαλύτερη επιβράβευση στην εξιχνίαση τέτοιων υποθέσεων, είναι όταν αναγνωρίζεται αυτή η προσπάθεια από τις οικογένειες των θυμάτων” είπαν οι βραβευθέντες αστυνομικοί.

Στις αξιέπαινες πράξεις αστυνομικών που ξεχώρισαν περιλαμβάνονται η επ’ αυτοφώρω σύλληψη ατόμου που πραγματοποίησε οκτώ ληστείες εντός δύο ωρών, η εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης με παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τα 2.500.000 ευρώ, η εκτός υπηρεσίας παρέμβαση αστυνομικού για απεγκλωβισμό ηλικιωμένου ατόμου, η εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης η οποία διέπραξε  εικοσιτέσσερεις κλοπές με την μέθοδο της απασχόλησης, η εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων που ενέχονται σε παράνομη προώθηση και μεταφορά αλλοδαπών, η συμμετοχή αστυνομικών σε επιχειρήσεις αντιμετώπισης και αποτροπής περιστατικών βίας και επεισοδίων, η αποτροπή αυτοκτονιών, γυναικοκτονιών, πνιγμών, κ.ά..

Ο λόγος δόθηκε και στους ίδιους τους αστυνομικούς για να περιγράψουν τις αναμνήσεις και τα συναισθήματά τους από τις υποθέσεις στις οποίες ενεπλάκησαν, αλλά και σε βουλευτές και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων, που επέδωσαν τις διακρίσεις στους αστυνομικούς.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, οι βουλευτές, Κώστας Γκιουλέκας, Δημήτρης Κούβελας, Άννα Ευθυμίου, Διαμαντής Γκολιδάκης και Φάνης Παππάς, ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Βούλα Πατουλίδου, υπηρεσιακά στελέχη της ΕΛΑΣ και των σωμάτων ασφαλείας, κ.ά..
Η μπάντα της αστυνομίας επένδυσε μουσικά την εκδήλωση, ενώ προβλήθηκε και δεκάλεπτο βίντεο με τις κυριότερες υποθέσεις, για τις οποίες απονεμήθηκαν οι βραβεύσεις στους αστυνομικούς.

Related posts

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Προληπτικά μέτρα λόγω κορωναϊού – Αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ

admin

Εκδήλωση με θέμα «Δημόσιο Σύστημα Υγείας και Περιφέρεια» στην Ορεστιάδα

editor

Καβάλα: Το κατόρθωμα του ΑΔΡΙΑ και η γενναιότητα του πληρώματός του

editor
04/05/2024 12:23