2 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Ο Κώστας Πιτιακούδης καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση μέσω του evros-news.gr

Σε πρόσφατο δημοσίευμά του, ο Κώστας Πιτιακούδης – διαχειριστής του ιστοτόπου evros-news.gr- αναφέρεται σε «πρόσφατη δικαστική διαμάχη» που είχε με τον επικεφαλής της παράταξης μας κο Χριστόδουλο Τοψίδη. 

Ωστόσο, τεχνηέντως, δεν αναφέρει την έκβαση της διαμάχης αυτής, προφανώς επειδή είναι καταδικαστική σε βάρος του. Η δικαστική διαμάχη αφορούσε μία σειρά δημοσιευμάτων που φιλοξένησε το evros-news.gr και τα οποία έθιγαν σε προσωπικό επίπεδο τον κο Τοψίδη, ο οποίος και ζήτησε τη συνδρομή της δικαιοσύνης προκειμένου για τη διασφάλιση της τιμής και της υπόληψής του. 

Η μήνυση που είχε υποβάλλει ο κος Τοψίδης σε βάρος του Κώστα Πιτιακούδη εκδικάστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023 και το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο (δηλαδή τον Κώστα Πιτιακούδη) για συκοφαντική δυσφήμιση επιβάλλοντας του ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή

Αδιαμφισβήτητα όλοι/ες οι Σύμβουλοι της Περιφερειακής Σύνθεσης και ο επικεφαλής της κος Χριστόδουλος Τοψίδης τασσόμαστε υπέρ της ελευθερίας του τύπου υπό την προϋπόθεση όμως ότι αυτή δεν μετατρέπεται σε ελευθεριότητα. 

Το evros-news.gr έχει προ πολλού υπερβεί τα εσκαμμένα και της ελευθερίας του τύπου και της ελευθεριότητας και κινείται ευθέως συκοφαντικά κατά του κου Τοψίδη, γεγονός που επιβεβαίωσε πλέον και η κρίση των δικαστών. 

«Ο Κώστας Πιτιακούδης έχει ρίξει τόνους λάσπης στο πρόσωπό μου, επιχειρώντας συστηματικά να σπιλώσει την τιμή και την υπόληψή μου και όχι να ασκήσει κριτική στη θεσμική μου δραστηριότητα, όπως ορίζει η δημοσιογραφική του ιδιότητα. Σεβόμενος απόλυτα την θεσμική λειτουργία του κράτους, προσέφυγα στη Δικαιοσύνη και ευχαριστώ τους λειτουργούς της για την επιτέλεση των καθηκόντων τους. Η ετυμηγορία του δικαστηρίου συνιστά για μένα μία προσωπική δικαίωση, αλλά και την απόδειξη ότι στόχος του καταδικασθέντος ήταν η συκοφάντηση και η δημιουργία ψευδών εντυπώσεων για το άτομό μου και κατ’ επέκταση για την Περιφερειακή Σύνθεση. 

Πλέον ο Κώστας Πιτιακούδης καταγράφεται ως κοινός συκοφάντης και τα γραφόμενα του συνολικά αναξιόπιστα», δήλωσε σχετικά, ο επικεφαλής της Περιφερειακής Σύνθεσης κος Χριστόδουλος Τοψίδης.

Related posts

Δήμος Σαμοθράκης: Πραγματοποιήθηκε το Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού: “Εξερεύνηση στην Καμαριώτισσα”

editor

Οδηγίες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πνιγμών στην Ελλάδα

editor

Με καρφιά στο δρόμο θα σταματάει η αστυνομία τα δουλεμπορικά στον Έβρο

editor
02/05/2024 14:15