27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Παραιτήθηκε από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας

Την παραίτησή του υπέβαλε στο Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας. Προκήρυξε εκλογές από τη βάση του κόμματος για το νέο πρόεδρο στις οποίες όπως δήλωσε δεν θα λάβει μέρος. Σε λίγη ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει δηλώσεις από το Ζάππειο Μέγαρο.

Δείτε ζωντανά τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα

 

“Είναι ορισμένες στιγμές που καλείσαι να πάρεις δύσκολες αποφάσεις. Δεν τις λαμβάνω εν θερμώ, αλλά με ψυχραιμία. Αυτό έκανα για τρία 24ωρα. Είπα πως ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε ένα μεγάλο ιστορικό κύκλο και να ανοίξουμε ένα νέο. Προσθέτω την ανάγκη να εφεύρουμε ένα νέο ΣΥΡΙΖΑ που θα διαβάσει τις νέες προκλήσεις της εποχής. Αυτό αφορά πρωτίστως εμένα που υπήρξα επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό τον ιστορικό κύκλο. Το ταξίδι ήταν συναρπαστικό κι άφησε αποτύπωμα στην Ιστορία. Χρωστώ ευγνωμοσύνη στον ελληνικό λαό και στους συντρόφους μου που ήμουν ο πρώτος Αριστερός πρωθυπουργός της χώρας. Δηλώνω υπερήφανος για όσα πετύχαμε. Αυτό το έργο είναι δικό σας και δικό μας, κανείς δεν μπορεί να μας το πάρει.

Ήρθε η ώρα να ανοίξει ένας νέος ιστορικός κύκλος. Διπλή εντολή από το εκλογικό σώμα να ανταποκριθεί στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να αλλάξει δραστικά. Να μην χαθεί ούτε μια ημέρα. Διαδικασία βαθιάς ανανέωσης και επανίδρυσης είναι η άμεση προτεραιότητα. Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι η άμεση προτεραιότητα.

Θα ήταν υποκριτικό να μην το υπηρετήσω και με τις πράξεις μου. Αποφάσισα να προτείνω την εκλογή νέας ηγεσίας όπου δεν θα είμαι υποψήφιος. Θα είμαι παρών πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά. Προσωπική πρόκληση να αποδείξω ότι στην πολιτική μπορείς να είσαι μάχιμος και δημιουργικός και χωρίς αξιώματα.

Related posts

Χακάν Φιντάν: Η Τουρκία θα προμηθεύσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Αίγυπτο

editor

Στην Τανάγρα ο πρωθυπουργός: Παραλαμβάνουμε το 5ο αναβαθμισμένο F-16 Viper – Η Ελλάδα είναι ισχυρή και ασφαλής

editor

Αλεξανδρούπολη: Μαχητική απάντηση στην «απόβαση» των αμερικανοΝΑΤΟικών

editor
27/04/2024 18:14