27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Βασίλης Οικονόμου – Υπ. βουλευτής Ανατολικής Αττικής ΝΔ: Ένας στόχος ζωής, το Νοσοκομείο Μεσογείων, γίνεται επιτέλους πραγματικότητα!

Η Ανατολική Αττική είναι η τρίτη σε πληθυσμό περιοχή μετά την Αθήνα και Θεσσαλονίκη και μάλιστα όπως προκύπτει από την απογραφή είναι μια από τις πιο ραγδαία αναπτυσσόμενες πληθυσμιακά περιοχές της χώρας, με τον μόνιμο πληθυσμό να εμφανίζει αύξηση της τάξης του 2,8%. Εδώ ζουν και εργάζονται περισσότερα από 700.000 άτομα, με την αύξηση κατοίκων να είναι εκρηκτική κατά τους θερινούς μήνες. Μόνιμοι κάτοικοι, πολλές χιλιάδες εργαζόμενοι και απροσδιόριστος αλλά τεράστιος αριθμός ταξιδιωτών, εμφανίζουν καθημερινά μια συνεχή δυναμική κινούμενης ανθρώπινης μάζας.

Παράλληλα, είναι και μια περιοχή στην οποία βρίσκεται το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, το οποίο εξυπηρετεί εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο (μόνο τους εννέα πρώτους μήνες του 2022 «πέρασαν» από το Ελ. Βενιζέλος 17,3 εκατ. άνθρωποι), αλλά και δύο από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας, αυτά του Λαυρίου και της Ραφήνας.

Η τραγική απώλεια της 19χρονης εγκύου στην Νέα Μάκρη πριν λίγες ημέρες με την χαρακτηριστική καθυστέρηση της διακομιδής της  από το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ανέδειξε με δραματικό τρόπο την ανάγκη για την δημιουργία του Γενικού Νοσοκομείου της Ανατολικής Αττικής.

Βέβαια τα αντανακλαστικά των περισσότερων λειτούργησαν λόγω και της επικείμενης εκλογικής διαδικασίας του Ιουνίου και αυτό ως γεγονός είναι τραγικό, αφού διαμορφώνεται με τέτοιο επιφανειακό και υποκριτικό τρόπο η ατζέντα για την ζωή των πολιτών σε μια περιφέρεια. Κάποιοι θα πουν ότι και η προεκλογική ατζέντα με τέτοιο τρόπο διαμορφώνεται βλέποντας συνήθως το δέντρο και όχι το δάσος… Δυστυχώς τέτοια περιστατικά έχουμε πολλά και για πολλά χρόνια, χάνοντας ανθρώπους που χρειάζονταν την άμεση περίθαλψη την οποία δεν την βρήκανε, αφού τα ασθενοφόρα ποτέ δεν ‘’φτάνουν’’…

Το οδυνηρό είναι ότι λίγοι ασχολούνταν  με αυτά τα θέματα και η δημοσιότητα τους ήταν ελάχιστη καθώς δεν μπαίνανε στον προεκλογικό  μεγεθυντικό φακό..

Αυτή η δύσκολη πραγματικότητα με οδήγησε μαζί με την ‘’Κίνηση των Πολιτών για την δημιουργία του Γενικού Νοσοκομείου Μεσογείων’’ να πάρουμε την πρωτοβουλία συλλογής    υπογραφών, αναδεικνύοντας το πρόβλημα αλλά και να τονίσουμε την ανάγκη δημιουργίας του Νοσοκομείου, συλλέγοντας 20 χιλιάδες υπογραφές, τις οποίες και καταθέσαμε στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη για να τεθεί σε εξέλιξη η διαδικασία της δημιουργίας του Νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής. Πράγματι ανατέθηκε η Μελέτη Σκοπιμότητας για το Νοσοκομείο από το Υπουργείο Υγείας στην ΚΤΥΠ, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας και δεσμεύτηκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός για την δημιουργία του Νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής, βγάζοντας από την ναφθαλίνη και την ατέρμονη φλυαρία δεκαετιών, ένα κρίσιμο ζήτημα για την Ανατολική Αττική, δείχνοντας τον δρόμο για την πραγμάτωση του οράματος μας που κάποιοι λίγοι,  ‘’αιθεροβάμονες’’ επιμέναμε  ότι το Νοσοκομείο Ανατολικής Αττικής πρέπει να γίνει.

Για να μην θρηνήσουμε άλλους συνανθρώπους μας, για να εξασφαλίσουμε ένα αξιοπρεπές κοινωνικό δίκτυο προστασίας και υποστήριξης του λαού, μιας από τις μεγαλύτερες περιφέρειες της χώρας, απαιτείται  μια κυβέρνηση με σχέδιο, όραμα και αποφασιστικότητα στην υλοποίηση μιας στοχευμένης κοινωνικής πολιτικής, όπου ο χάρτης υγείας της χώρας έχει κενά και ελλείψεις. Η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συμπυκνώνει την ελπίδα ενός τέτοιο οδικού χάρτη κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης στην πράξη και όχι στην αίολη υπόσχεση και την κενή συνθηματολογία.                  .

Η αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας  και του Κυριάκου Μητσοτάκη  την Κυριακή στις 25 Ιουνίου είναι η εγγύηση για να δει η Ανατολική Αττική το όραμα της για ένα Γενικό Νοσοκομείο να γίνεται πράξη!

Related posts

Οι Ρώσοι μπαίνουν στο Κίεβο – Υπουργείο Άμυνας: “Aμυνθείτε με μολότοφ”

editor

«Μήνυμα» από Μακρόν, ΗΠΑ και Ρωσία προς Τουρκία: «OXI» σε απειλές και προκλητικές ενέργειες

editor

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι στο Νομό Έβρου

admin
27/04/2024 13:30