2 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Τοπικά Νέα

Πέντε διακινητές συνελήφθησαν μόνο στον Έβρο να μεταφέρουν λαθρομετανάστες

Συνελήφθησαν τις δυο προηγούμενες ημέρες σε περιοχές του Έβρουαπό αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης πης και Ορεστιάδας, πέντε αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας λαθρομετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, σε αγροτική περιοχή του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας τρεις (3) λαθρομετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης, αρχικά στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ ακολούθως ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει.

Στη δεύτερη περίπτωση, σε αγροτική περιοχή του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν έναν διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας δύο (2) λαθρομετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης, αρχικά στη θέα των αστυνομικών  ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και τράπηκε πεζός σε φυγή, πλην όμως εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη.

Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε για το όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 8-6-2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Στη τρίτη περίπτωση, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν δύο διακινητές, οι οποίοι επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Φ. όχημα μετέβησαν στο παραπάνω συνοριακό σημείο προκειμένου να πραγματοποιήσουν είσοδο στην Ελλάδα και κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε συνεργασία με τελωνιακούς υπαλλήλους, διαπίστωσαν ότι οι δράστες μετέφεραν παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας δύο (2) λαθρομετανάστες, τους οποίους είχαν αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη.

Στην τέταρτη περίπτωση, σε αγροτική περιοχή του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας συνέλαβαν έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να επιβιβάζει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο πέντε (5) λαθρομετανάστες, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις εννέα υποθέσεις ενήργησαν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού και Διδυμοτείχου.

Related posts

Η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών που εδρεύει στα Τρίκαλα επισκέφτηκε το Διδυμότειχο

editor

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα του ΕΟΔΥ για τρεις περιοχές του Έβρου – Σημεία δειγματοληπτικού ελέγχου

editor

Έφοδος της αστυνομίας στο Πάρκο Ανατολικής Θράκης για την αποτροπή αγώνων ταχύτητας

admin
02/05/2024 4:59