3 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Πολιτική

Γ. Πατούλης: Καλωσορίζουμε στην ομάδα μας μια σημαντική προσωπικότητα των επιστημών και της τέχνης τον Θ. Πελεγρίνη

Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης Ομότιμος Καθηγητής της Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρώην πρύτανης και  πρώην Υφυπουργός Παιδείας, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Αθηνών με την Παράταξη του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη «Νέα Αρχή για την Αττική»

Γ. Πατούλης: «Καλωσορίζουμε στην ομάδα μας  μια σημαντική προσωπικότητα των επιστημών και της τέχνης τον Θ. Πελεγρίνη»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αρχή για την Αττική»  Γ. Πατούλης, ανακοίνωσε σήμερα την συμμετοχή του Θεοδόση Πελεγρίνη ως υποψήφιου Περιφερειακού συμβούλου Κεντρικού Τομέα Αθηνών  με την Παράταξη «Νέα Αρχή για την Αττική».

Ο κ. Πελεγρίνης είναι ομότιμος Καθηγητής της Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών  και  πρώην Υφυπουργός Παιδείας κατά την περίοδο 2015 – 2016.

Με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του ο Γ. Πατούλης τον καλωσόρισε εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την ενίσχυση της παράταξης Νέα Αρχή για την Αττική με μια σημαντική προσωπικότητα  όπως ο κ. Πελεγρίνης.

«Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στην  παράταξή μας το Πανεπιστημιακό Θ. Πελεγρίνη. Η εμπειρία του σε σημαντικές θέσεις ευθύνης όπως του Υφυπουργού και Πρύτανη μπορεί να ενισχύσει την ομάδα μας που έχει ως  όραμά της να πάει την Αττική ακόμα πιο ψηλά»επισήμανε ο Γ. Πατούλης και πρόσθεσε: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και εργαζόμαστε για να πάει η Αττική ακόμα ψηλότερα.  Με στρατηγικό σχέδιο, όραμα και με νέους συνεργάτες συνεχίζουμε τον αγώνα για να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια, την επιστημονική,  την πολιτιστική ταυτότητα  και την αναπτυξιακή πορεία της Αττικής. Καλωσορίζω το φίλο Θ. Πελεγρίνη στη Νέα Αρχή για την Αττική».

Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης διατελεί Ομότιμος Καθηγητής της Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπήρξε Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Αθηνών και Υφυπουργός Παιδείας. Είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών άρθρων σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και 42 φιλοσοφικού και δοκιμιακού περιεχομένου βιβλίων, τιμηθείς με το Κρατικό Βραβείο Δοκιμίου το 2007, λεξικογράφος, διηγηματογράφος και μυθιστοριογράφος.

Εκτός από την ενεργό ενασχόλησή του στο θέατρο ως ηθοποιού και ως συγγραφέα έργων που ανέβηκαν σε σκηνές εντός και εκτός της Ελλάδας, έχει παρουσιάσει από την Δημόσια Ελληνική Τηλεόραση και από το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, σειρές εκπομπών πολιτιστικού χαρακτήρα.

Related posts

Μ. Κεφαλογιάννης: Η ΕΕ καταδικάζει απερίφραστα κάθε προσπάθεια αναγνώρισης της τουρκοκυπριακής αποσχιστικής οντότητας

editor

Συνεργασία Π.Α.Μ.Θ και φορέων ψυχικής υγείας για ψυχολογική υποστήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές στη Θράκη

editor

Τον Έβρο θα επισκεφτεί αύριο ο υπουργός Ναυτιλίας Γιαν. Πλακιωτάκη

editor
03/05/2024 1:39