1 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Αν. Δημοσχάκης: Οι Έλληνες αξίζουν ένα κράτος αποτελεσματικό και ικανό όπως το υπόσχεται ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Συνέντευξη στο Δελτίο Ειδήσεων της Alfa Τηλεόρασης Αλεξανδρούπολης

Το διακύβευμα των επόμενων εκλογών και η μάχη των Ευρωβουλευτών της ΝΔ για τα εθνικά συμφέροντα και την χρηματοδότηση του αποτρεπτικού εμποδίου ήταν οι κεντρικοί άξονες της συνέντευξης που παραχώρησε ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας Αναστάσιος Δημοσχάκης στο Δελτίο Ειδήσεων της ALFA TV.

Μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

– Ο Nομός Έβρου, όντας μια διαμπερής και ανοιχτή κοινωνία, με επτά (7) σημεία εισόδου-εξόδου δεν πρέπει να ταυτίζεται με τον όρο «φράχτης»!
– Διεθνώς, ο δόκιμος όρος είναι «αποτρεπτικό τεχνητό εμπόδιο» το οποίο αποτελεί πρακτική αποτροπής παράνομης εισβολής ανά τον κόσμο.
– Επί αρχηγίας μου στην Ελληνική Αστυνομία, είχαν ταξιδέψει στις Η.Π.Α στελέχη του Σώματος προκειμένου να μελετήσουν και να ενημερωθούν για την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στα νότια σύνορα της Αμερικής με το Ν.Μεξικό και να μεταφέρουν την τεχνογνωσία στην Ελλάδα.
– Η Ε.Έ είναι ένας δυσκίνητος οργανισμός, αποτελούμενος από 27 χώρες, κάθε μία από τις οποίες έχει την δική της ιστορία, με πρακτικές & λογικές επιφυλάξεις..
– Η διαδικασία της ψήφισης του προϋπολογισμού της Ε.Ε.είναι μια δαιδαλώδης πρακτική στο πλαίσιο της οποίας ευτυχώς κατέπεσε η τροπολογία Παπαδημούλη και μένει «ανοιχτή» η συζήτηση για την χρηματοδότηση του αποτρεπτικού εμποδίου από ευρωπαϊκούς πόρους.
– Το σχετικό αίτημα έχει απόλυτα λογική βάση καθώς η κατασκευή αποτρεπτικών εμποδίων αφορά την θωράκιση των συνόρων της Ευρώπης.
– Το έργο της επέκτασης του αποτρεπτικού εμποδίου κατά 35 χλμ, το οποίο υπεγράφη πρόσφατα παρουσία Πρωθυπουργού θα κοστίσει 100εκ € .
– Η επόμενη εκλογική αναμέτρηση όπως υπογράμμισε κι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είναι οι κρισιμότερες μετά το 1974 καθώς θα καθορίσει αν η Χώρα θα προχωρήσει μπροστά ή θα γυρίσει πίσω…

Μπορείτε να ακούσετε την συνέντευξη στον σύνδεσμο:

Related posts

Τροχαίο ατύχημα στην Αλεξανδρούπολη

editor

Παράδειγμα ανθρωπιάς στις δύσκολες μέρες που περνάμε

editor

Μήνυμα Δημάρχου Ξάνθης για τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων 2023

editor
01/05/2024 18:02