26 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κόσμος

Τουρκία: Παρουσιάστρια ξέσπασε κατά του Ερντογάν για τον σεισμό και παραιτήθηκε

Παρουσιάστρια στην Τουρκία ξέσπασε κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις κυβερνητικές ευθύνες για τις καταστροφές που προκάλεσαν οι ισχυροί σεισμοί.

Ο λόγος για την Ντιλάρα Γκεντέρ (Dilara Gönder), η οποία μετά από όσα έγιναν κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του καναλιού Show TV, παραιτήθηκε.

Η παρουσιάστρια θέλησε να διαμαρτυρηθεί για τον τρόπο με τον οποίο η τουρκική κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει δημιουργηθεί και η φωνή της προστέθηκε στις πολλές που καταλογίζουν σοβαρές ευθύνες σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο.

«Δύσκολο να το γράψω, παραιτήθηκα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου και την Ciner Media Group που μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία μέχρι τώρα», έγραψε σε μια λιτή ανάρτησή της στο Facebook η Γκεντέρ.

Σε δεύτερο ποστ, πάλι από το ίδιο μέσω κοινωνικής δικτύωσης, τόνισε: «Ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη. Δεν θέλω να απασχολήσω την ατζέντα, περνάμε δύσκολες στιγμές. Πονάμε τόσο πολύ… Κάποτε, όλα θα πάνε καλά πιστεύω».

Τουρκία: Ο ισοπεδωτικός λόγος της παρουσιάστριας για τις ευθύνες σε υψηλό επίπεδο

Σημειώνεται ότι το ξέσπασμα της παρουσιάστριας έγινε την ώρα που ο καλεσμένος της, γεωλόγος-μηχανικός Ζιγεντίν Τσακίρ, είπε ότι «καλό θα ήταν να μάθουμε ορισμένα πράγματα για τον σεισμό που άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες και εγκλωβισμένους».

Η Γκεντέρ τότε άρχισε να του φωνάζει και να τον ρωτά αν ο σεισμός του 1999, που και αυτός άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς, αποτέλεσε μάθημα για την Τουρκία.

«Κοιτάξτε πώς θάφτηκαν οι άνθρωποι. Ποιος φταίει γι’ αυτό; Η μοίρα, η φύση…; Όχι! Το ξαναλέω, οι υπεύθυνοι είναι οι μηχανικοί, η κατασκευαστική και αυτός που έδωσε την έγκριση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οργή κατά Ερντογάν για τις ευθύνες των κατασκευαστικών εταιρειών

Σημειώνεται ότι οργή επικρατεί στην Τουρκία για το γεγονός ότι μετά τον διπλό φονικό σεισμό πάνω από 6.000 κτίρια έχουν καταρρεύσει σαν… τραπουλόχαρτα. Η κυβέρνηση Ερντογάν δέχεται σφοδρή κριτική, καθώς -σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ- πέντε μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες βρίσκονται στο στόχαστρο.

Η πλειονότητα των κτιρίων έχουν κατασκευαστεί από αυτές. Ήδη ξεκίνησαν να αποδίδονται ευθύνες, ωστόσο αυτό ήρθε μετά τη γενική κατακραυγή, με την κριτική να επικεντρώνεται κυρίως στον πρόεδρο της χώρας.

 

Related posts

Ισραηλινός στρατός: Σοβαρό λάθος ο βομβαρδισμός της ανθρωπιστικής οργάνωσης

editor

Πεκέρ: Ο Ερντογάν έστελνε φορτηγά με όπλα στην Αλ-Νούσρα

editor

Ο κόσμος «σιχάθηκε» τον Ερντογάν, δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

editor
26/04/2024 11:03