29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κόσμος

Πεκέρ: Ο Ερντογάν έστελνε φορτηγά με όπλα στην Αλ-Νούσρα

Με το όγδοο κατά σειρά βίντεό του, ο Τούρκος αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ συνεχίζει να αποκαλύπτει τις σκοτεινές διασυνδέσεις του καθεστώτος Ερντογάν με τρομοκρατικές οργανώσεις σε πεδία μάχης στα οποία η Άγκυρα έχει εμπλακεί.

Στο τελευταίο του βίντεο, ο αρχινονός υποστηρίζει ότι το καθεστώς Ερντογάν προμήθευε με όπλα την τρομοκρατική οργάνωση της Αλ-Νούσρα στη Συρία. Μάλιστα, όπως λέει, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το skai.gr, και ο ίδιος συμμετείχε στο αλισβερίσι της κυβέρνησης Ερντογάν με τους τρομοκράτες, στέλνοντας φορτηγά με όπλα στη Συρία.

Ο viral αρχιμαφιόζος
Ο Πεκέρ με τις αποκαλύψεις του έχει καταφέρει να γίνει viral, όπως συνηθίζουμε να αποκαλούμε στη γλώσσα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κάτι που γίνεται άμεσα δημοφιλές και αναμεταδίδεται σε άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες. Όπως χαρακτηριστικά μεταφέρει το Reuters, ήδη πάνω από 56 εκατ. χρήστες του YouTube έχουν παρακολουθήσει συνολικά τα βίντεό του.

Αρκετοί Τούρκοι βλέπουν τις αποκαλύψεις του Πεκέρ ως ντροπή για την κυβέρνηση του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, η οποία κυβερνά την Τουρκία για σχεδόν δύο δεκαετίες και υπερηφανεύεται για την επιτυχία της στη διακοπή των δεσμών μεταξύ του κράτους και της μαφίας. Επίσης, τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν επιτακτικά την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, τον Τούρκο αξιωματούχο που έχει στοχοποιήσει ο Πεκέρ από την αρχή των αποκαλύψεών του.

Ο Πεκέρ, 49 ετών, έγινε γνωστός στη δεκαετία του 1990 ως αρχινονός και καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκισης το 2007 για διάφορα εγκλήματα συμπεριλαμβανομένων της σύστασης και ηγεσίας εγκληματικής συμμορίας. Έχει εκτίσει αρκετές ποινές στην Τουρκία και λέγεται ότι βρίσκεται τώρα στο Ντουμπάι.

Πηγή: Capital.gr

Related posts

Δεν ανανεώθηκε η Navtex από την Άγκυρα για το «Oruc Reis»

editor

Αγία Σοφία: Προσευχή μετά από 86 χρόνια για το μπαϊράμι

editor

Τουρκία: «Αν ανοίξουμε τα σύνορα για τους μετανάστες η Ευρώπη δεν θα αντέξει ούτε έξι μήνες»

admin
29/03/2024 0:47