27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Στ. Κυριακίδου: Πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση της έλλειψης φαρμάκων

Νέο πακέτο προτάσεων νομοθετικών αλλαγών και νέα φαρμακευτική στρατηγική με στόχο την προσβασιμότητα και την επάρκεια φαρμάκων αναμένεται να παρουσιάσει η Κομισιόν τους επόμενους δύο μήνες, τόνισε η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ. Επίσης, ανέφερε ότι απάντησε στην επιστολή του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, υπογραμμίζοντας ότι η ΕΕ βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας και άλλων χωρών που το χρειάζονται.

Σε σχέση με τον κορονοϊό, η κ. Κυριακίδου υπογράμμισε ότι η ΕΕ βρίσκεται σε επιφυλακή και ότι η πανδημία δεν έχει λήξει. «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για πιθανή έξαρση» σημείωσε η ευρωπαία επίτροπος και ανέφερε ότι η εικόνα της Κίνας δεν είναι ξεκάθαρη, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρχει αποφασιστικότητα και συντονισμός των κρατών-μελών.

«Η διαφάνεια είναι σημαντική και δεν μπορώ να αποκλείσω αύξηση περιστατικών» σημείωσε η κ. Κυριακίδου. Τέλος, τόνισε ότι ο εμβολιασμός και τα εμβόλια παραμένουν η ασπίδα μας και ζήτησε από όλους τους πολίτες να προχωρήσουν σε ενισχυτική δόση, διότι όπως πρόσθεσε «δεν μπορούμε να προβλέψουμε πώς θα εξελιχθεί η επιδημιολογική εικόνα στα κράτη-μέλη».

Related posts

Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη 66χρονου για προσβολή γενετήσιας ευπρέπειας

editor

Έρχεται καύσωνας – H Περιφέρεια Έβρου μας ενημερώνει τι πρέπει να προσέξουμε τις ζεστές ημέρες

editor

Άδ. Γεωργιάδης: Περαιτέρω μείωση τιμών σε προϊόντα που περιλαμβάνονται στο καλάθι του νοικοκυριού

editor
27/04/2024 18:49