26 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Απόψεις Πολιτική

Γιατί ο Αλέξης ΠΑΤΑΕΙ συνέχεια τα… ΚΟΡΔΟΝΙΑ του

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Today Press του Σαββάτου

του Ανδρέα Κωνσταντάτου

Τα μεγάλα λάθη τους και τα μεγάλα ψέματά τους, για τα οποία καταδικάστηκαν από τον ελληνικό λαό, Ο Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του, επανέρχονται σαν «λούπα» στη δημόσια συζήτηση με δική τους ευθύνη, σαν τύψεις πού τους κυνηγούν.

Πρώτη περίπτωση και πιο πρόσφατη:  Έτρεξαν  να συμπαρασταθούν στο δράμα της  δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, με πρώτο τον  κ. Τσίπρα που μίλησε για αλληλεγγύη στους δανειολήπτες και τα έβαλε με τον κ. Μητσοτάκη. Αλλά πήγε αδιάβαστος, καθώς το σπίτι της δημοσιογράφου βγήκε για πλειστηριασμό επί δικής του κυβέρνησης  στις 20.3.2019!

“Αλληλέγγυος”  στα θύματα του

Υποκρισία, ανευθυνότητα; Μήπως  νόμιζαν πως βρήκαν «λαβράκι» και πέρασαν για τα… συλλυπητήρια και για  δυο φωτογραφίες; Έτσι  οι πολίτες  ξαναθυμήθηκαν πως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψηφίστηκε ο νόμος για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, για τα funds, πως  πραγματοποιήθηκαν  30.000 πλειστηριασμοί και πως ο κ. Τσίπρας  μετέτρεψε το αδίκημα της απόπειρας παρεμπόδισης πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας σε ιδιώνυμο!

Τώρα είναι αλληλέγγυος στα θύματα, που οι πράξεις του δημιούργησαν. Παλαιότερα υπήρξε  επίσης και διώκτης όσων διαμαρτύρονταν για την πολιτική του. Τι να πει και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, που βρίσκεται με τρία ιδιώνυμα  στην πλάτη επειδή διαμαρτύρονταν κατά των πλειστηριασμών του πρώην συντρόφου του.

«Υπονόμευσαν»  και την …αξιοπιστία του Predator

Δεύτερη περίπτωση: Με ορισμένα γελοία «κατασκοπευτικά» σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας τελευταία, για τον κ. Πιερρακάκη και την …παρακολούθηση του κ. Τσίπρα,  επανήλθε στη δημοσιότητα και φρέσκαρε τη μνήμη των πολιτών η περίφημη κρουαζιέρα του με το πολυτελές σκάφος της κας Παναγοπούλου, δύο εβδομάδες μετά τη τραγωδία στο Μάτι με τους 104 νεκρούς.

Σύμφωνα με τα σενάρια του φιλικού του Τύπου, παρακολουθούσαν τον κ. Τσίπρα με το Predator (δεν μας λένε ποιοί, αλλά αυτός ήταν στο Μαξίμου) τον βρήκαν στο γιοτ και τράβηξαν τη φωτογραφία που… κάπνιζε το πούρο του.

Λες και το πρόβλημα ήταν η φωτογραφία κι όχι η κρουαζιέρα ενός «αριστερού» πρωθυπουργού σε πολυτελές γιοτ  επιχειρηματία, μετά από μια εθνική τραγωδία.

Με αυτές τις σαχλαμάρες που γράφτηκαν «κουμπώθηκε» και ο ευρωπαϊκός τύπος, με το Politico να περιορίζει τα «ρεπορτάζ» του για τις υποκλοπές στην Ελλάδα.

Η “μουσουλμάνα” Μαρία

Τρίτη περίπτωση: Η υπόθεση της «νεκρής Μαρίας» τον Δεκαπενταύγουστο. Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα η αναλγησία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, οδήγησε σε θάνατο ένα κοριτσάκι μουσουλμάνων μεταναστών σε ελληνική νησίδα στον Έβρο, το οποίο οι ΣΥΡΙΖΑίοι και κάποιες ΜΚΟ , το «βάφτισαν» με το χριστιανικό όνομα Μαρία. Τελικά ούτε κοριτσάκι πέθανε, ούτε σε ελληνική νησίδα βρίσκονταν οι  μετανάστες και πολύ περισσότερο δεν υπήρχε καμία Μαρία.  Ήδη το γερμανικό Spiegel κατέβασε τα «ρεπορτάζ» από την υπόθεση του Έβρου και η συγκεκριμένη ΜΚΟ ερευνάται, τώρα, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Η υπόθεση ενίσχυσε την εικόνα ενός αναξιόπιστου κόμματος και ενός αρχηγού που «δεν ορρωδεί προ ουδενός» για την εξουσία.

“Μπούμερανγκ” οι επιθέσεις του

Ο κ. Τσίπρας αξιοποιεί στοιχεία της επικαιρότητας, τα διαπλάθει κατά το δοκούν και τα χρησιμοποιεί για να υπονομεύσει την εικόνα του πρωθυπουργού, και σε πολλές περιπτώσεις μετατρέπονται σε  «μπούμερανγκ». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει την εικόνα ενός ανθρώπου που θέλει να τρέξει, βιάζεται, πατά τα κορδόνια του και βρίσκεται στο έδαφος.

Δεν το βάζει, όμως, κάτω. Έχοντας δίπλα του, το μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ και τα «τρολ» του διαδικτύου, επανέρχεται με κινήσεις κάτω από τη ζώνη. Ακολουθώντας την τακτική του Τραμπ, το διαδικτυακό  σύστημά του διέδωσε  το εμετικό hashtag «ΝΔ-παιδεραστές».

Την «τραμπική» τακτική του υιοθετούν και  κάποιοι καθηγητές  Πανεπιστημίου – ορισμένοι συνταγματικού δικαίου- που ζητούν  την παραίτηση  ενός εκλεγμένου πρωθυπουργού με βάση δημοσιεύματα του κομματικού Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεργάζεται επίσης με ορκισμένους  αντιμητσοτακικούς της δεξιάς,  που αυτοαποκαλούνται «καραμανλικοί» και που παίρνουν μερικά «κλικ» στις αλλοπρόσαλλες αναρτήσεις τους από ΣΥΡΙΖΑίους.

Σε όλα αυτά η κοινή γνώμη φαίνεται να κλείνει τα αυτιά της, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως πετάει στα σκουπίδια των αχρήστων τα απομεινάρια ενός παράξενου «καραμανλισμού», πως αδιαφορεί για τις εκτιμήσεις των «καθηγητάδων» και πως δεν επηρεάζεται  από τις κραυγές της Κουμουνδούρου, για άνευ αποδείξεων υποκλοπές.

Γιατί θα χάσει ο Τσίπρας τις εκλογές

Παρά  την ακρίβεια να μαστίζει τα νοικοκυριά και να αποτελεί το μείζον θέμα για την κοινωνία και τη πολιτική  θύελλα που στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τις υποκλοπές,  η εταιρεία  ALCO έδωσε προβάδισμα 7,3 μονάδες στην ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Το πιο ενδιαφέρον, ίσως, στοιχείο είναι πως το 8% των  ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ μετακινούνται προς το ΠΑΣΟΚ!

Ακολούθησε η Pulse που έδωσε διαφορά 7 μονάδων με τη ΝΔ στο 33% έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ και η Metron Analysis που ανεβάζει τη διαφορά στο 10,2 σε εκτίμηση ψήφου, επί των εγκύρων. Το ποσοστό 36,5 που δίνει η Metron Analysis στη ΝΔ φέρνει πιο κοντά το νεοδημοκρατικό στόχο για αυτοδυναμία.

Στα  ζητήματα, τα οποία πρωτίστως ενδιαφέρουν την κοινή γνώμη,  όπως το ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τις αλλεπάλληλες  κρίσεις, την οικονομία και την ανάπτυξη, τα εθνικά θέματα και το ενεργειακό πρόβλημα, σε όλες τις έρευνες  ο κ. Μητσοτάκης προηγείται με μεγάλη διαφορά από τον κ. Τσίπρα.

Στα  ζητήματα τα οποία πρωτίστως ενδιαφέρουν την κοινή γνώμη, όπως το ποιός μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τις κρίσεις, την οικονομία και την ανάπτυξη, τα εθνικά θέματα και το ενεργειακό πρόβλημα, ο κ. Μητσοτάκης προηγείται με μεγάλη διαφορά από τον  κ. Τσίπρα, ο οποίος προηγείται μια μόνο μονάδα στα θέματα διαφάνειας. Και αυτό φαίνεται πως είναι μέχρι στιγμής, το μοναδικό του όφελος από την υπόθεση των υποκλοπών την οποία κατέστησε κεντρικό ζήτημα της καμπάνιας του.

Επανερχόμαστε στο αρχικό ερώτημα: Γιατί δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ανακάμψει και να ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό, ύστερα από 3,5 χρόνια στην αντιπολίτευση και με τα όσα καταλογίζει στην κυβέρνηση;

Στο ερώτημα αυτό δίνουν την απάντηση οι πολίτες στις δημοσκοπήσεις, αλλά έχει καταστεί και δόγμα πια στις προεκλογικές καμπάνιες: «Είναι η οικονομία ανόητοι». Αυτή η πασίγνωστη φράση του επιτελείου του Κλίντον, έχει μεταφραστεί σε όλες τις γλώσσες του κόσμου, πλην της ΣΥΡΙΖΑϊκής.

Όσο ένας αρχηγός και το κόμμα του, παραμένει αναξιόπιστος για την πλειοψηφία των πολιτών και αδυνατεί ταυτόχρονα  να δώσει όραμα και διεξόδους στην κοινωνία, μέσα από πραγματικές μεταρρυθμίσεις, στο πλαίσιο μιας φιλελεύθερης οικονομίας, που θα φέρουν επενδύσεις, έσοδα  από την ανάπτυξη με αναδιανομή  του πλούτου και όχι της φτώχειας- όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με τους φόρους – τότε θα εξακολουθεί να απορεί με τις δημοσκοπήσεις.

Τι έκανε ο Μητσοτάκης

Τι έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης;  Είπε δυο- τρία πράγματα το2019 και τα περισσότερα τα έκανε πράξη. Η ανάπτυξη φέτος πλησιάζει το 6%, δημιούργησε ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης για  την Ελλάδα και με τις κατάλληλες μεταρρυθμίσεις οι ξένες και οι εγχώριες επενδύσεις αυξήθηκαν αλματωδώς, μείωσε τη φορολογία, την ανεργία και προχώρησε σε αναδιανομή του πλεονάσματος στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, μέσω των επιδομάτων που ακόμα παρέχονται.

Μπορεί κανείς να του ασκήσει κριτική για πολλά λάθη, αλλά έχει τη δική του καθαρή πρόταση για τη χώρα και το μέλλον της, που κρίνεται καθημερινά, απέναντι στη θολή πολιτική του κ. Τσίπρα.

Όσο η «αριστερά» στην Ελλάδα θεωρεί επικίνδυνο το κέρδος κι όσο η οικονομική της πολιτική εξαντλείται στη φορολόγηση της μεσαίας τάξης για την αύξηση των εσόδων, τότε είναι λογικό να ασχολείται με την κατασκευασμένη πραγματικότητα της και τους fake λογαριασμούς της στο διαδίκτυο.

Οι εκλογές δεν θα κριθούν στις υποκλοπές , αλλά στην ακρίβεια  στην οικονομία και στην αξιοπιστία των προτάσεων των κομμάτων. Και σε αυτά τα μεγάλα ζητήματα ο κ. Τσίπρας έχει πολύ δουλειά να κάνει. Αν προλάβει…

Πηγή: todaypress.gr

Related posts

Οντέρ Μουμίν: Ποιος είναι ο μειονοτικός δήμαρχος Ιάσμου που φιλοδοξεί να γίνει νέος Αχμέτ Σαδίκ

admin

Συνάντηση Α. Δημοσχάκη με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Π. Πικραμμένο για ζητήματα του Έβρου

editor

Το πλέγμα της ελληνικής υπεροπλίας από αέρος, στεριάς και θαλάσσης

editor
26/04/2024 11:19