26 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

17ο Δημοσιογραφικό Συνέδριο Σαμοθράκης

H ασφάλεια των δημοσιογράφων και η ελευθερία του Τύπου

Το Συνέδριο

Το δημοσιογραφικό Συνέδριο Σαμοθράκης, θεσμός που υπήρξε σημείο αναφοράς για τον κόσμο της Ενημέρωσης στην Ελλάδα από το 1994 ως το 2008, αναβιώνει φέτος, 14 χρόνια μετά την τελευταία διοργάνωση, με ανανεωμένο σχήμα και ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Το 17ο Δημοσιογραφικό Συνέδριο Σαμοθράκης θα πραγματοποιηθεί στις 22 & 23 Οκτωβρίου με αντικείμενο τα δύο κορυφαία ζητήματα που απασχολούν την ευρωπαϊκή ατζέντα σε σχέση με την Ενημέρωση: την ασφάλεια των δημοσιογράφων και την ελευθερία του Τύπου. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ανιχνεύσουν πώς ανταποκρίνονται η Πολιτεία, οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ στις σχετικές προκλήσεις.

Στις εργασίες του Συνεδρίου θα συμμετάσχουν εισηγητές από ευρωπαϊκούς οργανισμούς με αντικείμενο τα ΜΜΕ και την Ενημέρωση, ώστε η Σαμοθράκη να ενταχθεί στον ευρωπαϊκό χάρτη των τόπων που υποδέχονται και προωθούν ανάλογες πρωτοβουλίες.

Η πρωτοβουλία για την αναβίωση του Δημοσιογραφικού Συνεδρίου Σαμοθράκης απαντά στην ανάγκη του δημοσιογραφικού κόσμου στην Ελλάδα να περιγράψει εκ νέου και συλλογικά τη θέση του στο τοπίο της Ενημέρωσης, όπως αυτό διαμορφώθηκε μέσα από τις πρωτοφανείς προκλήσεις της εποχής.

Τη βασική χρηματοδότηση του Συνεδρίου αναλαμβάνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με στόχο να αναδείξει σε μια ευαίσθητη περιοχή και σε μια ιδιαίτερη συγκυρία τη σημασία που έχει η αξιόπιστη ενημέρωση.

Για την προετοιμασία του συνεδρίου συνεργάστηκαν όλες οι Ενώσεις Συντακτών και η Ομοσπονδία τους στην Ελλάδα.

Related posts

Πυρκαγιά σε εργοτάξιο του Μετρό στη Θεσσαλονίκη

admin

Δήμος Ορεστιάδας: Ευχαριστήριο για δωρεά υποχλωριώδους νατρίου

admin

Αλεξανδρούπολη: Ιδιοκτήτης καφετέριας που γρονθοκόπησε εφοριακό: «Η κάμερα θα δείξει την αλήθεια»

admin
26/04/2024 21:59