27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Νικόλαος Βαφειάδης: Ο ιδανικός Αντιδήμαρχος για την Παιδεία και την Ψηφιακή Μετάβαση της Αθήνας

Έχοντας περάσει πλέον ο κατάλληλος χρόνος από το «πρώτο κουδούνι», είναι γεγονός πως η σχολική κοινότητα της Αθήνας βαθμολόγησε με άριστα το έργο που έχει γίνει στα σχολεία της πρωτεύουσας και καταλυτικό ρόλο για το άρτιο αποτέλεσμα έπαιξε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Μετάβασης και Παιδείας του Δήμου Αθηναίων κ. Νικόλαος Βαφειάδης.

Συγκεκριμένα, ο δήμος προχώρησε σε μία μεγάλη επιχείρηση «σαρωτικής» καθαριότητας και απολύμανσης στα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της πόλης, ώστε οι χώροι να είναι καθαροί, υγειονομικά ασφαλείς και πλήρως εξοπλισμένοι. Την ίδια στιγμή, 150 εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας, με τη συνδρομή σύγχρονων μηχανημάτων (20 μεγάλα πλυστικά με βούρτσα, 32 μικρά πλυστικά και 14 σάρωθρα) επιχειρούν περιμετρικά των σχολείων, καθαρίζοντας και απολυμαίνοντας σχολαστικά τις εισόδους, καθώς επίσης δημόσιους χώρους και πολυσύχναστα σημεία, ώστε μαθητές και εκπαιδευτικοί να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς.

Βέβαια, χωρίς το απαραίτητο έμψυχο δυναμικό δεν θα μπορούσε να διατηρηθεί αυτή η συνθήκη, έτσι ο Δήμος στελέχωσε τις σχολικές μονάδες με 780 άτομα, δίνοντας φυσικά ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της καθαριότητας. Ειδικότερα, εντάχθηκαν 564 καθαρίστριες, 154 φύλακες, καθώς και 62 εργαζόμενοι γενικών καθηκόντων.

Δίπλα στους εκπαιδευτικούς  

Συνεχίζοντας να βρίσκεται δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων τίμησε την πρόσφατη Παγκόσμια Ημέρα του Εκπαιδευτικού, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, στην ετήσια εκδήλωση των εκπαιδευτικών στο  υψηλού συμβολισμού «Μνημείο του Έλληνα Δάσκαλου».  Ο κ. Βαφειάδης τόνισε χαρακτηριστικά: «Εμείς, στην Αντιδημαρχία Ψηφιακής Μετάβασης και Παιδείας του Δήμου Αθηναίων, στεκόμαστε στο πλευρό των εκπαιδευτικών και στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο τις ανάγκες τους προκειμένου απρόσκοπτα να συνεχίζουν να ανοίγουν δρόμους μάθησης και παιδείας. Είμαστε πλάι τους γιατί πιστεύουμε ότι το λειτούργημα που επιτελούν βάζει τις βάσεις ώστε αυτή η χώρα να έχει ένα καλύτερο, δημοκρατικότερο και πιο αισιόδοξο μέλλον».

Η Αθήνα στη νέα εποχή

Παράλληλα, αξιοσημείωτο είναι το έργο που έχει γίνει στον δήμο και στον τομέα της Ψηφιακής Μετάβασης που επίσης «τρέχει» ο κ. Βαφειάδης.

Πρόσφατα προστέθηκαν επιπλέον ηλεκτρονικές υπηρεσίες στις ήδη διαθέσιμες μέσω της πλατφόρμας (https://eservices.cityofathens.gr), έχοντας πλέον ξεπεράσει τις 150.

Ενώ όπως μας ενημέρωσε ο κ. Βαφειάδης, εμπλουτίζονται διαρκώς οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες και μέχρι το τέλος του 2022 θα έχουν ολοκληρωθεί.

Με τον τρόπο αυτό ο Δήμος Αθηναίων απαντά θετικά στην τάση που θέλει τις σύγχρονες πόλεις να μετασχηματίζονται σε «έξυπνες» με στόχο την καλύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Ο κ. Βαφειάδης τονίζει χαρακτηριστικά ότι ο δήμος επιδιώκει τη διευκόλυνση των πολιτών στις συναλλαγές τους με τις αρχές σε κρατικό επίπεδο, αλλά και σε κάθε γειτονιά. Χωρίς γραφειοκρατία και ταλαιπωρία, χωρίς αναμονή σε ουρές και χαμένες ώρες από την καθημερινότητα τους.

Related posts

Σ. Κελέτσης: Πάνω από 360 εκατ. ευρώ για την προώθηση της βιώσιμης αλιείας

editor

Δ. Καιρίδης για τους νεκρούς μετανάστες στον Έβρο: Η δολοφονική δράση των εγκληματιών διακινητών θέτει σε κίνδυνο τη ζωή πολλών μεταναστών

editor

Μόσχα: Προβοκάτσια στην Πολωνία το πυραυλικό χτύπημα

editor
27/04/2024 4:31