26 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Τουρκικά ΜΜΕ: Να επέμβει το ναυτικό στα ελληνικά νησιά, να κάνει επιχείρηση εκκαθάρισης

Κρεσέντο προκλήσεων και ρεσιτάλ προπαγάνδας από τα τουρκικά ΜΜΕ, καθώς σε ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης αναφέρθηκε ότι «τα νησιά του Αιγαίου είχαν παραχωρηθεί στην Ιταλία για να επιστραφούν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία».

Όπως φαίνεται ΜΜΕ στην Τουρκία βρίσκονται σε πλήρη ταύτιση με τις θέσεις Ερντογάν και μετά την έκκληση παρουσιάστριας να μην πάνε στην Ελλάδα για τουρισμό οι Τούρκοι πολίτες, τώρα στην κρατική τηλεόραση έφτασαν στο σημείο να συζητούν ακόμα και για επέμβαση του τουρκικού ναυτικού στα ελληνικά νησιά.

Σε μία πλήρη ταύτιση με τα λεγόμενα τους Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ότι δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις για τα νησιά του Αιγαίου, σε ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης αναφέρθηκε ότι «τα νησιά του Αιγαίου είχαν παραχωρηθεί στην Ιταλία για να επιστραφούν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία».

«Τα νησιά του Αιγαίου περιλαμβάνουν και τα Δωδεκάνησα. Το 1912 παραχωρήθηκαν στην Ιταλία υπό τον όρο της επιστροφής τους στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Το 1923 επιβλήθηκε να είναι υπό το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης και μετά τον Β᾽Παγκόσμιο Πόλεμο παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα. Το 2021,η στρατιωτικοποίηση των νησιών επιταχύνθηκε. Αυτή τη φορά η Ελλάδα δεν είναι μόνη. οι ΗΠΑ που είναι η μεγαλύτερη σύμμαχος της Τουρκίας, ξεκίνησε να τοποθετεί οπλικά συστήματα στα νησιά του Αιγαίου Έτσι δέκα είναι ο αριθμός των βάσεων των ΗΠΑ στην Ελλάδα.»

Το τουρκικό ναυτικό να επέμβει στα ελληνικά νησιά, να κάνει επιχείρηση εκκαθάρισης

Ο πρώην υπουργός Επικρατείας της Τουρκίας, Μασούμ Τουρκέρ, με τις δηλώσεις του, προτείνοντας «το τουρκικό ναυτικό να επέμβει στα ελληνικά νησιά και να κάνει επιχείρηση εκκαθάρισης. Σε κάποια από αυτά τα νησιά πρέπει να κάνουμε επιχείρηση εκκαθάρισης. Το Ναυτικό μας πρέπει να κάνει μια ενέργεια σε εκείνα τα νησιά του Αιγαίου που θα σταματήσει την κατάσταση που διαμορφώθηκε εκεί».

Τότε ένας δημοσιογράφος από το πάνελ του είπε ότι αυτό που λέει σημαίνει πόλεμος και εκείνος απάντησε: «Aν χρειαστεί και πόλεμος για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας στη συνθήκη στη Λωζάνη».

Related posts

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια του πολιτικού γραφείου της Έλενας Σώκου

admin

Ν. Δένδιας: H Ελλάδα πάντα θα υπερασπίζεται αποτελεσματικά και με αυτοπεποίθηση την εδαφική της ακεραιότητα και την ασφάλειά της

editor

Ψήφος αποδήμων, μια δέσμευση που δεν έγινε ποτέ

admin
26/04/2024 15:37