27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Νέα τουρκική πρόκληση: Υπερπτήση αεροσκάφους πάνω από τη νήσο Κανδελιούσσα

Άλλη μια υπερπτήση τουρκικού αεροσκάφους πάνω από ελληνικό νησί καταγράφηκε το πρωί της Δευτέρας (30/5).

Συγκεκριμένα, στις 10:14 ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος πέταξε πάνω από τη νήσο Κανδελιούσσα, στα 19.000 πόδια.

Δύο υπερπτήσεις έκανε την Παρασκευή (27/5) ένα τουρκικό drone UAV

Υπενθυμίζεται ότι, ένα τουρκικό drone πραγματοποίησε την Παρασκευή 27 Μαΐου δύο υπερπτήσεις και παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο 28 φορές.

Το μη επανδρωμένο αερόχημα πραγματοποίησε υπερπτήση στις 12:55 πάνω από Μακρονήσι και στις 12:56 άνωθεν των Ανθρωποφάγων, στα 19.000 πόδια αντίστοιχα. Εκτός από τις 28 παραβιάσεις, καταγράφηκε και μία παράβαση.

Ο Μητσοτάκης θα θέσει στη Σύνοδο Κορυφής των «27» την τουρκική προκλητικότητα

Υπενθυμίζεται ότι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να θέσει το θέμα της συνεχιζόμενης τουρκικής προκλητικότητας στη Σύνοδο Κορυφής των 27 κρατών-μελών της ΕΕ.

Παρότι στην ατζέντα δεν υπάρχουν θέματα εξωτερικής πολιτικής, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να πάρει το λόγο και για να ενημερώσει τους ομολόγους του για την έξαρση της προκλητικότητας από πλευράς γειτόνων.

Καθώς, η ένταξη Φιλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ απασχολεί όλα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τα εμπόδια που ορθώνει η Άγκυρα, δημιουργούν εκνευρισμό, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία και υπό αυτό το πρίσμα να τονίσει τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την σταθερότητα στην περιοχή από την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή στην οποία οδηγεί η συμπεριφορά της Τουρκίας. «Η Ελλάδα είναι πάντα υπέρ του διαλόγου, όμως η παραβίαση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων δεν θα γίνει αποδεκτή», αναμένεται να τονίσει κατά την παρέμβαση του.

Related posts

Στο Ντολμά Μπαχτσέ της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησαν οι συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας

editor

Μια ξεχωριστή συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης στον Απαλό

admin

Τετραήμερη επίσκεψη στον Έβρο θα πραγματοποιήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

editor
27/04/2024 2:03