26 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

ΔΠΘ: Eνα Πρωτοπόρο και καινοτόμο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Χρηματοοικονομική Τεχνολογία

2ος χρόνος λειτουργίας του ΜΠΣ Χρηματοοικονομική Τεχνολογία 

Η νέα εποχή της εκπαίδευσης

Η τεχνολογία πάντα αποτελούσε θρυαλλίδα εξελίξεων στην κοινωνία και την οικονομία, όμως η αλματώδης ανάπτυξη της τα τελευταία χρόνια και η διείσδυσή της σε όλο το φάσμα της καθημερινής ζωής μεταβάλλει δραστικά την αγορά εργασίας. Από τη μία πλευρά, οικονομολόγοι, λογιστές, σύμβουλοι επιχειρήσεων, στελέχη τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών αντιμετωπίζουν έννοιες όπως ανάλυση μεγάλων δεδομένων και από την άλλη απόφοιτοι θετικών επιστημών και πολυτεχνείων καλούνται να εργαστούν σε εταιρείες που κατεξοχήν ήταν το προπύργιο των οικονομολόγων. 

Το νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Χρηματοοικονομική Τεχνολογία – FinTech του Δ.Π.Θ (www.fintech.econ.duth.gr), έχει σχεδιαστεί επιμελώς για να καλύψει αυτή τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στην αγορά εργασίας. Ακολουθώντας την τάση στα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια του εξωτερικού προσφέρει ένα σύγχρονο και φιλόδοξο πρόγραμμα σπουδών συνδυάζοντας τις βασικές αρχές της χρηματοοικονομικής με τις δεξιότητες στον προγραμματισμό. Ο απόφοιτος αποκτά αναλυτικές δεξιότητες μέσω εμπειρικών εφαρμογών και είναι σε θέση να κατανοήσει πλήρως το σύγχρονο περιβάλλον που διαμορφώνεται στον χρηματοοικονομικό τομέα και να σχεδιάζει νέες και καινοτόμες υπηρεσίες. Επιπλέον το ΜΠΣ Χρηματοοικονομική Τεχνολογία-FinTech καινοτομεί προσκαλώντας Καθηγητές εγνωσμένου κύρους από Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού αναβαθμίζοντας την εκπαιδευτική εμπειρία. Παρόλο που το ΜΠΣ έχει σύντομη διαδρομή, έχει λάβει ενεργή υποστήριξη από τους κυριότερους παραγωγικούς και θεσμικούς φορείς της χώρας, Ένωση Βιομηχανιών Ελλάδος, Ελληνικό Χρηματιστήριο, και Οικονομικό Επιμελητήριο. Συνεργάζεται με την Protergia ,την ΔΕΔΑ και με φορείς από τον χρηματοπιστωτικό χώρο.   

Η νέα εκπαιδευτική πραγματικότητα επιβάλλει τον συνδυασμό γνωστικών αντικειμένων, και το ΜΠΣ Χρηματοοικονομική Τεχνολογία – FinTech βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων.

Related posts

Μηταράκης: “Προχωράμε στην δημιουργία κλειστής δομής κράτησης στον Έβρο”

editor

Φεύγουν από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης τα αμερικάνικα ελικόπτερα για τις Ηνωμένες Πολιτείες

editor

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Ελευθερίου Αλεξανδρουπόλεως

editor
26/04/2024 3:49