29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Μηταράκης: “Προχωράμε στην δημιουργία κλειστής δομής κράτησης στον Έβρο”

Για άλλη μια φορά ο Υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης τόνισε πως η Κυβέρνηση προχωρά στην δημιουργία κλειστής δομής κράτησης στον  Έβρο.

Η παραπάνω δήλωση έγινε εχθές στην συζήτηση που είχε με τους κατοίκους της Χίου, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά μέσω διαδικτύου και διήρκησε πάνω από 2 ώρες.

Σε αυτή κατατέθηκαν αφιλτράριστα ερωτήματα από πολίτες, τις οποίες απαντούσε σε ζωντανή σύνδεση από την Αθήνα ο κ. Μηταράκης.

Η συζήτηση περιστράφηκε στον ήδη γνωστό σχεδιασμό της κυβέρνησης, με την αγωνία των κατοίκων για την εθνική διάσταση της διαχείρισης του μεταναστευτικού, να επικρατεί σχεδόν σε κάθε ερώτηση.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Μετανάστευσης ξεκαθάρισε ότι η μεταναστευτική πολιτική δεν σχεδιάζεται από τον ίδιο και συνεπώς δεν ασκεί προσωπική πολιτική στο μεταναστευτικό αλλά συνολικά από την Κυβέρνηση μέσω του Υπουργικού Συμβουλίου.

Δύο από τις ερωτήσεις που του τέθηκαν αφορούσαν το ΚΥΤ Φυλακίου. Η απάντηση που δόθηκε από τον κ. Μηταράκη ήταν:

” Ο Έβρος δεν εντάσσεται στο πλαίσιο των επιστροφών, δεν μπορούμε από τον Έβρο να κάνουμε  επιστροφές προς την Τουρκία βάση της  κοινής δήλωσης με αποτέλεσμα το 2020 ενώ η μείωση προς  τα νησιά μας να είναι 87% η μείωση προς τον Έβρο ήταν 62% και εξακολουθούμε να δεχόμαστε πιέσεις στον Έβρο.

Γι αυτό εφαρμόζουμε μια συνολική πολιτική μαζί με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη , τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, τους Υπουργούς Προστασίας  του Πολίτη και  Εθνικής Άμυνας η οποία στηρίζεται σε τρία  βασικά στοιχεία:

Πρώτον την ολοκλήρωση του φράγματος του Έβρου δεύτερον την πρόσληψη εκατοντάδων συνοριοφυλάκων και τρίτον με την  δημιουργία ασφαλούς δομής κράτησης και προχωράμε στην δημιουργία κλειστής δομής κράτησης στον Έβρο.

Ο Υπουργός απάντησε και στη σκέψη για τη δημιουργία δομής σε ακατοίκητο νησί, όπως για παράδειγμα τα Αντίψαρα, σημειώνοντας ότι το κόστος για μία τέτοια δομή είναι τεράστιο. «Εκτός από το μεγάλο κόστος θα αναγκάσουμε Έλληνες πολίτες, δημοσίους υπαλλήλους να μετεγκατασταθούν σε ένα ακατοίκητο νησί, που δεν θα έχει απολύτως τίποτα», εξήγησε ο κ. Μηταράκης.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Αλλοδαπός πέρασε τον Έβρο με δυόμισι κιλά ηρωίνης

editor

Έβρος: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με πλαστά πιστοποιητικά για Covid-19

editor

Προσαγωγή Τούρκου Υπηκόου στην Αλεξανδρούπολη για ξυλοδαρμό

editor
29/03/2024 9:57