26 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Απόψεις Πολιτική

Πως… μαράθηκε το “κλεφτόδεντρο” και πως ο κ. Τσίπρας τα υπολόγισε όλα… λάθος!

του Ανδρέα Κωνσταντάτου

Ένας πολιτικός αρχηγός υποθέτω πως πρέπει να διασταυρώνει όσα ισχυρίζεται πριν κατηγορήσει τον αντίπαλο του, για να είναι αξιόπιστα και να μην επιδέχονται καμίας αμφισβήτησης.

Διαφορετικά, τι νόημα έχει να πετάς στον αέρα έναν αριθμό,  και να λες “ιδού τα κλεμμένα” όταν μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ;
Και ο Γιώργος Παπανδρέου έλεγε πως “λεφτά υπάρχουν” και εννοούσε ο άνθρωπος, τα ανείσπρακτα χρέη προς τις εφορίες που έφταναν τότε τα 30 δισεκατομμύρια και στο τέλος της κρίσης των μνημονίων ξεπέρασαν τα 100 δισεκατομμύρια και ουδέποτε  εισπράχθηκαν.

Μαράθηκε  το “κλεφτόδεντρο”

Στον ΣΥΡΙΖΑ έκατσαν κάτω και υπολόγισαν από τον Ιούνιο του 2021 έως τον Φεβρουάριο του 2022 τα… υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας  στα 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Από αυτά αφαίρεσαν 300 εκατομμύρια για εκπτώσεις που είχαν δοθεί και κατέληξαν στο ποσό των 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Κι αυτά πριν τον πόλεμο. Μάρτιο και Απρίλιο τα υπερκέρδη παρέμειναν, στις δηλώσεις τους,  πάντα στα 1,4 δισεκατομμύρια έως ότου ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τη ΡΑΕ και του είπαν πως ακόμα δεν γνωρίζουν γιατί δεν τελείωσε ο έλεγχος που κάνουν.

Τώρα μαθαίνουμε πως τα υπερκέρδη φτάνουν κοντά τα 600 εκατομμύρια ευρώ. Ο κ Τσίπρας έπεσε έξω κατά 800 εκατομμύρια. Το “κλεφτόδεντρο” μαράθηκε ξαφνικά.

Ο αριθμός 66,666

Πριν λίγες μέρες ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τα μέτρα για την ανακούφιση των καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος.  Σε αυτά περιλαμβάνεται και ένα ποσό 280 εκατομμυρίων ευρώ ως αναδρομική βοήθεια σε όσους πλήρωσαν υπερβολικούς λογαριασμούς . Από τα 4,2 εκατομμύρια καταναλωτών κάποιοι θα έπαιρναν ποσά που θα έφταναν ως και τα 600 ευρώ, όπως είπε ο κ Μητσοτάκης.

Στην Κουμουνδούρου τα “σαΐνια” του κ Τσίπρα – ελπίζω όχι ο ίδιος –  πήραν το κομπιουτεράκι και διαίρεσαν τα 280 εκατομμύρια με τα 4,2 εκατομμύρια των καταναλωτών και έβγαλαν το …πάνσοφο  αποτέλεσμα ότι ο Μητσοτάκης, υποσχέθηκε 600 ευρώ αλλά τελικά θα τους δώσει μόνο… 66.

Ο κ. Τσίπρας πάντως ήταν εκείνος που πήρε πάνω του το παιχνίδι. Ευκαιρία σκέφτηκε να ξεφτιλίσει τον Μητσοτάκη.

“Ο κ. Μητσοτάκης χθες υποσχέθηκε 600 ευρώ αναδρομικά σε κάθε καταναλωτή. Μόνο που σήμερα κοστολογεί το μέτρο στα 280 εκ. ευρώ για 4,2 εκ. καταναλωτές. Όποιος κάνει τη διαίρεση καταλαβαίνει το μέγεθος της πολιτικής απάτης”.

Στην ουσία η διαίρεση δείχνει τον ακριβή αριθμό  66,666.  Πάλι καλά που  η Κουμουνδούρου  δεν παρακίνησε εκείνους τους  κύκλους που  “πολεμούν” τον αντίχριστο,  να βγουν με λάβαρα στους δρόμους. Προφανώς  κατάλαβαν νωρίς το λάθος του κ. Τσίπρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παρασύρθηκε και σε λάθη τακτικής , παρότι παλαιότερα υπήρξε ένας καλός παίκτης.
Πρώτα απ’ όλα έπαιξε όλα τα χαρτιά του, στην αγανάκτηση των πολιτών για τις τρελές αυξήσεις στο ρεύμα και τώρα κινδυνεύει να μείνει χωρίς  επιχειρήματα, αν τα μέτρα αποδώσουν και μάλιστα σύντομα.

Και ένα δεύτερο πολιτικό του ατόπημα, εκτιμάται η μοναδική υποψηφιότητα του για τη θέση του προέδρου  του κόμματος.
Θα μου πείτε ποιος θα προχωρούσε σε εκλογική αντιπαράθεση με τον κ, Τσίπρα;

Ε γι’ αυτό το κόμμα, είναι του ενός ανδρός αρχή και κατ’ επίφαση δημοκρατικό.

Τα πράγματα μπορεί να γίνουν και χειρότερα καθώς πολλοί πασόκοι επιστρέφουν στο κόμμα τους,  αφου τελείωσαν οι … διακοπές τους,  στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: afteroffice.gr

Related posts

Ζωή Ράπτη: Τα επόμενα χρόνια θα έχουμε περισσότερους πόρους για να ενισχύσουμε την ψυχική υγεία

editor

Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται

editor

Ξεκινάει αύριο Τρίτη άσκηση της Τουρκίας με πραγματικά πυρά κοντά σε Θάσο και Σαμοθράκη

editor
26/04/2024 10:52