8 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Απαγορεύεται από σήμερα το ψάρεμα στον Έβρο

Από σήμερα Παρασκευή 15 Απριλίου ξεκινάει η απαγόρευση αλιείας επαγγελματικής και ερασιτεχνικής με κάθε μέσο και εργαλείο με απόφαση του Αντιπεριφερειαρχη  Έβρου. Πιο συγκεκριμένα στην περιοχή ευθύνης της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου απαγορεύεται στον ποταμό Έβρο και το Δέλτα αυτού, στους χειμάρρους Ειρήνη (Μαΐστρου), Λουτρού, Αρδανίου, Προβατώνα, Μαυρόρεμα, Διαβολόρεμα, στον υδροταμιευτήρα Αλεξανδρούπολης, φράγματος Καβησσού, στους παραποτάμους του Έβρου, σε κανάλια και σε λοιπούς υδάτινους σχηματισμούς γλυκού νερού.

Ακόμη, στην περιοχή ευθύνης της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ορεστιάδας απαγορεύεται στον ποταμό Έβρο και στους παραποτάμους Άρδα και Ερυθροπόταμο, στη φραγμαλίμνη Κομάρων, στα φράγματα Θεραπειού και Πετρωτών, στις τάφρους Πυθίου και Τ16 Ορεστιάδας, στα μικροφράγματα Αλεποχωρίου, Ασβεστάδων, Βρυσικών, Δόξας, Μεταξάδων και Παλιουρίου, στο Γουρουνόρεμα Ασημένιου, σε κανάλια και σε λοιπούς υδάτινους σχηματισμούς γλυκού νερού.

Η απαγόρευση αυτή  αποσκοπεί στην προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών και κάθε υδρόβιου οργανισμού και ισχύει μέχρι το τέλος  Μαΐου.

Οι παραβάτες τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Related posts

Μεταναστευτικό – Frontex: Μειώθηκαν κατά 74% οι ροές προς την Ελλάδα

editor

Συνέντευξη του Δημάρχου Διδυμοτείχου στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS RADIO 94.2

editor

Στο «κόκκινο» η θερμοκρασία σήμερα: Αγγίζει τους 42 βαθμούς

admin
08/05/2024 23:06