26 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Απόψεις Πολιτική

Καλά τα είπε… Κακώς που δεν μίλησε μόνον αυτός

της Μάρθας Λεκκάκου

Kαλώς μίλησε ο Ζελένσκι στη Βουλή των Ελλήνων; Κατηγορηματικά ναι. Kαλώς μίλησε. Επιβαλλόταν να μιλήσει.

Οι δυο ομογενείς, όπως τους συνέστησε ο Ζελένσκι, ο Μιχαήλ που δήλωσε ότι μάχεται κατά των Ρώσων ναζιστών μέσα από το Τάγμα Αζόφ, όπως και ο μασκοφόρος, Αναστάσιος, καλώς μίλησαν; Όχι, ήταν ατόπημα και μάλιστα σοβαρό. Στη χώρα που οι νεοναζί έχουν καταδικαστεί και από τον ελληνικό λαό, που τούς άφησαν εκτός βουλής και από τη Δικαιοσύνη και από τη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού πολιτικού συστήματος, δεν χωρούν τέτοιες εμφανίσεις!

Βέβαια ο μαχητής Μιχαήλ είπε ότι ο παππούς του στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο μάχονταν ενάντια στους ναζί, ωστόσο αμέσως μετά αποκάλυψε ότι ο ίδιος είναι …αζοφικός. Δηλαδή μάς χρύσωσε το χάπι για να μάς πετάξει στο πρόσωπο ότι μια χαρά τη φοράει τη σβάστικα!

«Μεγάλο λάθος αυτό που έγινε» ειπώθηκε μετά από την ομιλία του Ζελένσκι στη Βουλή από ανώτατο πολιτικό στέλεχος. Μην σπεύσετε να θεωρήσετε ότι αυτό λέχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΜεΡΑ25 ή το ΚΚΕ, αλλά από τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ,  Αντώνη Σαμαρά και αυτό έχει από μόνο του τη δική του βαρύτητα…

Ο κ. Σαμαράς, μόλις τελείωσε η ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Βουλή, συνομίλησε με δημοσιογράφους που καλύπτουν το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ και ευθαρσώς είπε, κακά τα ψέματα, αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι -τουλάχιστον- δημοκρατικοί πολίτες. Ότι ήταν και λάθος και μεγάλο να μιλήσει μαχητής του Τάγματος Αζόφ στην ελληνική Βουλή.

O απολύτως θεσμικός Κώστας Τασούλας, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημερώθηκε μόλις ελάχιστα λεπτά πριν από την ομιλία του Βολοντίμιρ  Ζελένσκι ότι θα μετείχαν και δυο ομογενείς στρατιώτες και πέραν αυτού ουδεμία άλλη πληροφορία είχε.

«Η συμπερίληψη στην ομιλία του μηνύματος μέλους του τάγματος Αζόφ ήταν λανθασμένη και άστοχη» δηλώνει λίγο αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Άλλος βουλευτής της ΝΔ, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος  είπε ότι μάλλον «η πρόθεση του προέδρου Ζελένσκι ήταν καλοπροαίρετη / Ήθελε να αναδείξει την συμμετοχή Ελλήνων ομογενών στον αγώνα κατά της ρωσικής εισβολής, κατά του ρωσικού στρατού. θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει αποφευχθεί».

Η αλήθεια είναι ότι φαντάζει απίθανο, να ήταν πρόθεση του Ζελένσκι να προκαλέσει την Βουλή μιας χώρας που έχει ταχθεί από την πρώτη ημέρα υπέρ της Ουκρανίας και με ανθρωπιστικό υλικό και με στρατιωτικό και με μεγάλη ομογένεια στη χώρα του.

Εντάξει δεν ήταν και όλη η Βουλή υπέρ της πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης, έχουμε χίλια δυο παρατράγουδα ρωσικής «επιρροής» εδώ…

Και όντως η πολύ ατυχής εμφάνιση των ομογενών του Τάγματος του Αζόφ -που κατά τα άλλα δεν είπαν ούτε μια καλημέρα στα ελληνικά- σκίασε την κατά τα άλλα ουσιαστική ομιλία του Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή.

Αποδεικνύεται πάντως ότι ο Ουκρανός πρόεδρος μπορεί να είναι συμπαθής για την ηρωϊκή του στάση, ωστόσο αυτό δεν τον καθιστά πολιτική «ιδιοφυΐα»… 

Related posts

Μητσοτάκης: Δεν θα γίνει ανεκτή καμία παράνομη είσοδος μεταναστών στην Ελλάδα

admin

Αυτοί είναι οι νέοι αντιδήμαρχοι της Σαμοθράκης

admin

ΝΔ: Απορρίπτουμε την ντροπιαστική τροπολογία Κουντουρά, Κουρουμπλή και Δανέλλη

admin
26/04/2024 18:22