19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Επίσκεψη αντιπροσωπείας υποψήφιων διπλωματών στον Δήμαρχο Ξάνθης

Την αντιπροσωπεία Υποψήφιων Ακολούθων της Διπλωματικής Ακαδημίας του Υπουργείου Εξωτερικών υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παρόντες, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μανώλης Φανουράκης και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Σοφία Ψωμά.

Επικεφαλής της, η Πρέσβειρα Νίκη Καμπά, Διευθύντρια Σπουδών της Διπλωματικής Ακαδημίας, Πληρεξούσιος Υπουργός Β’, την οποία συνόδευε ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ, με έδρα την Ξάνθη, Συμεών Τέγος, Σύμβουλος Πρεσβείας Α’.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ εγκάρδιο κλίμα με τον Δήμαρχο να σκιαγραφεί την εικόνα της περιοχής μας, αναφερόμενος στο συγκριτικό πλεονέκτημα της αρμονικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων και τις αλλαγές που επήλθαν σε οικονομικό, κοινωνικό, αναπτυξιακό και δημογραφικό επίπεδο, σε βάθος εξήντα χρόνων.

Από την εποχή του Αλέξανδρου Μπαλτατζή και την άνθιση του συνεταιριστικού και αγροτικού τομέα, την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, γενικότερα, αλλά και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, μέχρι τα «δύσκολα χρόνια» της οικονομικής κρίσης, που αποτέλεσε αιτία για την «αποψίλωση» του επιστημονικού δυναμικού της χώρας, αλλά και της Ξάνθης, με την επισήμανσή του, ότι «η μεγαλύτερη απώλεια για μια πατρίδα είναι να χάνει τους επιστήμονές της».

Ανέφερε τον σχεδιασμό του Δήμου Ξάνθης για την ανάκαμψη σε μια δύσκολη χρονικά συγκυρία, όπως η περίοδος της υγειονομικής κρίσης, την οποία διαδέχεται, δυστυχώς, η ενεργειακή, ως απότοκο του πολέμου με τα όσα μπορεί αυτός να προκαλέσει σε ολόκληρο τον κόσμο, σημειώνοντας πως η δημοτική αρχή, προσπαθεί, με στοχευμένες δράσεις και πολιτικές να ενισχύσει την τοπική κοινωνία.

Ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στους υποψήφιους διπλωμάτες της χώρας, με «υπομονή, επιμονή και ευγένεια», όπως είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας: «Ο ρόλος που θα διαδραματίσετε είναι πολύ σημαντικός και αφορά σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, στο οποίο μπορείτε να συμβάλετε με θετικό πρόσημο».

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών αναφέρθηκε στο πολιτιστικό και εθελοντικό «κεφάλαιο» της Ξάνθης, το οποίο έχει διακριθεί σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο, σημειώνοντας ότι στον Δήμο μας, αλλά και ευρύτερα, ζουν και δραστηριοποιούνται για δεκαετίες, πολίτες από πολλές περιοχές της χώρας, ενώ κάλεσε την αντιπροσωπεία των διπλωματικών ακολούθων  να ερευνήσει και να μελετήσει την αρμονική συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων στη Θράκη, η οποία αποτελεί πρότυπο δημοκρατικό μοντέλο για όλη την Ευρώπη.

Related posts

Σε πλήρη εγκατάλειψη το δημοτικό στάδιο Φερών – Στην αντεπίθεση πέρασε η Θράκη Φερών

editor

Δράμα: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί διακινητές με 6 παράνομους μετανάστες

editor

ΔΥΠΑ: Το Σάββατο, στην Αλεξανδρούπολη, η 17η «Ημέρα Καριέρας», για περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας

editor
19/04/2024 19:09