2 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Απόψεις Πολιτική

Σουλτανίνα ή Κορινθιακή στην Ουκρανία;

της Μάρθας Λεκκάκου

Ιδού το ερώτημα, να στείλουμε στην Ουκρανία ξανθιά σταφίδα, τη γνωστή ποικιλία Σουλτανίνα ή την ξακουστή για το μικρό μέγεθος και δυνατή γεύση της, μαύρη Κορινθιακή σταφίδα;

Το ερώτημα τίθεται σαφώς στον βουλευτή, Σταύρο Αραχωβίτη, πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και νυν Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος εξ΄αντικειμένου ξέρει από σταφίδες.

Από το βήμα της Βουλής ο Συριζαίος βουλευτής, στη γραμμή του κόμματός του, επέκρινε την αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία από την ελληνική Κυβέρνηση και αντ΄α υτού προτείνει να στείλουμε τόνους ελληνικής σταφίδας – που έχουμε όπως λέει σε περίσσεια- γιατί είναι θρεπτική και με αυτή οι Ουκρανοί άμαχοι, κυνηγημένοι από βομβαρδισμούς, θα ζεσταίνονται και θα αντέχουν το πολικό ψύχος που επικρατεί στην εμπόλεμη χώρα τους.

Για του λόγου το αληθές, να επακριβώς, λέξη  προς λέξη τί είπε ο κ. Αραχωβίτης στη Βουλή.

«Τώρα έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη ανθρωπιστική κρίση με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Αντί να στέλνετε επιθετικό υλικό – γιατί τα καλάσνικοφ και τα αντιαρματικά και τα αντιαεροπορικά δεν είναι αμυντικό υλικό, προφανώς είναι επιθετικό υλικό – να σταλεί αμιγώς ανθρωπιστική βοήθεια και μέσα σ΄ αυτήν και σαν χειρονομία, ενδεχομένως όχι σαν λύση, γιατί μιλάμε για μεγάλα αποθέματα, σαν χειρονομία, σαν σηματοδότησηνα σταλεί και σταφίδα. Ένα ιδιαίτερα θρεπτικό προϊόν για τις συνθήκες που υπάρχουν στον πόλεμο, για τους αμάχους ανθρώπους που απομακρύνονται στις σκηνές του πολέμου που βλέπουμε με τα πόδια, θα μπορούσε να λειτουργήσει σωτήρια για τις ίδιες τους τις ζωές. Το έχουμε. Προτιμήσαμε να μην το κάνουμε».

Είναι αλήθεια ότι η ελληνική Κυβέρνηση δεν προτίμησε να στείλει σταφίδες στην Ουκρανία, ως ένδειξη έμπρακτης συμπαράστασης στον Ουκρανικό λαό, αλλά όπως έπραξαν πλείστες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έστειλε στρατιωτικό υλικό, διότι εδώ δεν μιλάμε για …άμυνα του οργανισμού, αλλά για άμυνα της πατρίδας τους από εισβολή που δέχονται από γειτονικό τους κράτος!

Είναι κατανοητό ότι ο κ. Αραχωβίτης προσπαθεί να επιχειρηματολογήσει υπέρ της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ στο «ναι μεν αλλά», δηλαδή καταδικάζω «τόσο – όσο» να μη δυσαρεστώ κανέναν, αλλά με την πρόταση αποστολής σταφίδας στην εμπόλεμη ζώνη …το απογείωσε.

Θα μπορούσε να εισηγηθεί μάλιστα, στα σύνορα με την Πολωνία για παράδειγμα, να διοργανώνονται και συναυλίες συμπαράστασης για τους κατάκοπους, καταβεβλημένους πρόσφυγες και να τους δίνουμε και ένα μεγάλο σακί σταφίδες. Γιατί όχι ρούμι με σταφίδες, τουλάχιστον στους ενηλίκους. Στα παιδιά σκέτες σταφίδες.

Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε επίσης και ποιο είδος σταφίδας είναι πιο θρεπτικό, η Σουλτανίνα ή η Κορινθιακή.

Και αν οι Ουκρανοί πολίτες που φτιάχνουν μολότοφ μπορούν να βάζουν και σταφίδες προς εκτίναξη. Και άλλα τέτοια.

Υ.Γ. Στο υπερκινητικό φιλοαριστερό twitter δεν είδα να τρεντάρει η ιδέα του κυρίου Αραχωβίτη. Μάλλον θα συμφωνούν πολλοί…

Πηγή: todaypress.gr

Related posts

Τ. Θεοδωρικάκος από Έβρο: Η ΕΛΑΣ πανίσχυρη ασπίδα προστασίας των συνόρων μας

editor

Πέθανε ο πρώην βουλευτής Καβάλας Σπύρος Παπαδόπουλος – ΝΔ: “Ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος, με αρχές και ήθος”

editor

Αν. Δημοσχάκης: Κάλεσμα ευθύνης και αληθινού πατριωτισμού από τον Πρωθυπουργό και υποψήφιο στην εκλογική περιφέρεια Έβρου Κυρ. Μητσοτάκη!!

editor
02/05/2024 0:55