27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Σταύρος Κελέτσης: Παράταση του προγράμματος για τους πρώην εργαζομένους στην αλλαντοβιομηχανία «ΘΡΑΚΗ»

Παρατείνεται με τροπολογία του Υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, που κατατέθηκε προχθές στη Βουλή, το πρόγραμμα για τους πρώην εργαζομένους της Αλλαντοβιομηχανίας «ΘΡΑΚΗ» Φερών μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022, χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Οι εργαζόμενοι μετά τη λήξη του προγράμματος θα έχουν δικαίωμα ένταξης σε νέο πρόγραμμα ανέργων διάρκειας 18 μηνών σε φορείς του Δημόσιου Τομέα.

Ο Σταύρος Κελέτσης είχε συναντηθεί στις Φέρες με τους πρώην εργαζομένους της αλλαντοβιομηχανίας και στη συνέχεια σε συναντήσεις εργασίας που είχε με τον Υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, στη Βουλή τον περασμένο Σεπτέμβριο (βλ. εδώ),  και στο Υπουργείο Εργασίας πριν δύο μήνες (βλ. εδώ), είχε ζητήσει την παράταση του προγράμματος που αφορά στους πρώην εργαζομένους της αλλαντοβιομηχανίας «ΘΡΑΚΗ», αναπτύσσοντας στον Υπουργό τα επιχειρήματα για τη συνέχιση εφαρμογής του προγράμματος παροχής εργασίας των πρώην εργαζομένων της αλλαντοβιομηχανίας, που ξεκίνησε το 2009 παρέχοντας εργασία σε υπηρεσίες του Δήμου Αλεξανδρούπολης και της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης.

Ο Υπουργός είχε αντιμετωπίσει θετικά το αίτημα και είχε υποσχεθεί στον βουλευτή Έβρου πως θα εξέταζε τις λεπτομέρειες, με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου του, προκειμένου να δοθεί παράταση και για τα επόμενα χρόνια.

Τελικά, οι προσπάθειες και οι σωστές ενέργειες οδήγησαν στη θετική εξέλιξη του θέματος

Ο βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης δήλωσε σχετικά:

«Η προσπάθεια που ξεκίνησε μαζί με τους εργαζομένους από το καλοκαίρι, έστω και με καθυστέρηση έχει αίσιο τέλος! Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κωστή Χατζηδάκη για την κατανόηση και την ευαισθησία που έδειξε για τους εργαζόμενους στην ακριτική μας περιοχή».

Related posts

ΑΜΘ: 90 εκ. ευρώ για τη στήριξη των επιχειρήσεων ενάντια στην πανδημία – Ποιες επιχειρήσεις δικαιούνται την επιχορήγηση

editor

9 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια για την κατασκευή 5 αρδευτικών έργων στο βόρειο Έβρο

editor

Συνεδριάζει με 12 θέματα το Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης

editor
27/04/2024 8:22