26 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Περιβάλλον Τοπικά Νέα

Δ. Ορεστιάδας: 38 διπλές καλλωπιστικές κατασκευές θα τοποθετηθούν σε κάδους απορριμμάτων

Στις 27/10/2021, υπογράφηκε μεταξύ του Δημάρχου Ορεστιάδας κ. Μαυρίδη Βασιλείου και της αναδόχου εταιρείας, η σύμβαση για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ» προϋπολογισμού 117.800 ευρώ.

Η σύμβαση αφορά την προμήθεια τριάντα οχτώ (38) διπλών καλλωπιστικών κατασκευών σε
επιλεγμένους κάδους απορριμμάτων με ενσωματωμένη ζαρντινιέρα, οι οποίες θα τοποθετηθούν σε
τοπικές κοινότητες του Δήμου Ορεστιάδας.

Η κάθε συστάδα κάδων θα αποτελείται από μία καλλωπιστική κατασκευή δύο θέσεων, με φέροντα οργανισμό από σκυρόδεμα, η οποία λειτουργεί ως περίβλημα για τροχήλατους πλαστικούς κάδους στερεών αποβλήτων χωρητικότητας 1.100 λίτρων έκαστος, στο άνω μέρος της οποίας υπάρχει ενσωματωμένη ζαρντινιέρα, στην οποία θα τοποθετηθούν: χώμα, άνθη και φυτά και ελεγχόμενης πρόσβασης με κλειδαριά.

Η ειδική καλλωπιστική κατασκευή-περίβλημα για κάδους στερεών αποβλήτων επιτρέπει την αισθητική αναβάθμιση των οικισμών και την προστασία της δημόσιας υγείας. Πλεονέκτημα της εν λόγω κατασκευής αποτελεί η προστασία των κάδων από καταστροφή και σύληση, η εύκολη πρόσβαση για την αποκομιδή των υλικών, η αποφυγή υπερχείλισης των αποβλήτων, η ελεγχόμενη πρόσβαση και η αποφυγή εισόδου αδέσποτων ζώων στο περιεχόμενο των κάδων.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

“Μπαζώνουν” τους δρόμους προς τον οικισμό της Ιτέας για να μην…πέφτουν στο κενό! (φωτο)

editor

Βουβάλια έπεσαν σε τρένο που κινούνταν προς Αλεξανδρούπολη

admin

Εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης σε χωριό του Σουφλίου

editor
26/04/2024 6:37